68 esquiadors, entre els quals hi havia quatre treballadors de Vallnord Pal Arinsal (Andorra), es van quedar ahir a la tarda del dimarts trapats a les dues cabines del telefèric que uneix Pal amb Arinsal al domini esquiable, segons van explicar des de l’estació i segons informava el diari ‘Bon Dia’.

Així ho explica el diari andorrà. “El succés va tenir lloc cap a dos quarts de quatre de la tarda, quan el giny es va aturar a causa d’un mal funcionament en una de les pilones del telefèric. Per motius de seguretat i perquè no se sabia quanta estona duraria la reparació del telefèric, es va optar per l’evacuació dels esquiadors que estaven a l’interior de les dues cabines. Segons el protocol d’actuació en casos com aquest, el camp de neu va avisar al cos de bombers que va accedir a les cabines en helicòpter i, posteriorment, de manera conjunta van procedir a traure les persones que hi viatjaven.  En la cabina que estava més a prop d’Arinsal hi anaven 26 persones que van ser rescatades pels bombers en vertical, amb l’helicòpter. La cabina més propera a Pal transportava altres 42 persones que van ser evacuades per l’equip de professionals de la mateixa pista”.

Des de Vallnord Pal Arinsal ves destaca que ningú va prendre mal i en tres quarts d’hora es va completar l’operació, de manera que a un quart de cinc de la tarda ja estava tothom evacuat.

De fet, a la tarda del dimarts el telefèric d’Arinsal va tornar a funcionar amb tota normalitat i es preveu que avui mateix s’obri al públic puntualment, a dos quarts de deu del matí del dimecres, d’acord amb l’horari habitual de les pistes.