Ander Mirambell s’ha vist obligat a la retirada del Campionat del Món de Skeleton d’Altenberg després trencar-se els isquiotibials de la cama dreta a la primera baixada de la competició, que ha conclòs en 27ª plaça (58.25 “). El pilot català signa amb això el seu primer abandó en quinze anys de carrera esportiva, coincidint amb la que era la seva desena participació consecutiva al mundial, i ha prioritzat una ràpida recuperació després del llanci per poder iniciar com més aviat millor la seva preparació per a la campanya 2020-2021.

Mirambell situa 2019-2020 entre els seus tres anys més importants a nivell esportiu, amb el triomf en la Copa Amèrica, el primer campionat d’Espanya, la classificació per a la propera Copa d’el Món i el naixement del seu primer fill com a moments més brillants. Ander no ha tingut fortuna en el sorteig, quedant endarrerit a la 32a plaça en l’ordre de sortida. Amb un gel més lent, s’afanyava a l’arrencada enfocat a realitzar el millor pilotatge possible. Però un mal suport ha arrossegat la seva sortida (5,47 “) i ha derivat en la posterior ruptura de l’isquio dret:

“Des d’aleshores m’he centrat en el pilotatge, que ha ratllat a un nivell altíssim. he arribat els 111 km / h de punta en l’aproximació a Kreisel, la 13a millor velocitat absoluta en aquest punt, el que demostra que podíem estar perfectament lluitant pel 23è lloc “. Mirambell ha detingut el crono en 58,25 “, 27º millor registre absolut. Després de diagnosticar immediatament l’abast de les molèsties, Ander Mirambell ha optat per la retirada: “Mantenir-me en pista per lluitar per acabar 28 º o 30 º hauria vingut associat a dos mesos de recuperació. Retirar-me ara, i sempre depenent de l’evolució de la lesió, em permetrà començar a dues setmanes la pretemporada. És la primera vegada que em retiro a 155 participacions, i també que acabo l’últim de manera oficial. Una pena perquè, anècdota a l’marge, em quedo amb 375 punts de rànquing i perdo la possibilitat d’escalar alguna posició més. però el important ara és aprendre d’aquests moments per tornar més fort”.

Dins de la seva pesar per l’abandonament, Ander Mirambell li atorga una gran nota al seu any competitiu: “La temporada ha estat excepcional. Jo la situo al costat de el nivell de l’any en què em vaig classificar per els primers Jocs Olímpics o quan vaig competir amb el creuat trencat i que vaig tancar guanyant per peimera vegada la Copa Amèrica. Comencem malament, perquè no vaig tenir l’alta mèdica de la lesió fins agost, i això va condicionar moltíssim la preparació prèvia. Salvem força bé el tràngol, i vam acabar la campanya quedant-nos dins de la Copa del Món, classificant per al desè mundial consecutiu en un any amb un criteri més exigent, i amb la victòria a la Copa Amèrica i
el Campionat d’Espanya. I en el personal he assistit a l’naixement del meu primer fill! En suma, ha estat una temporada excepcional”.

Ander tornarà en els propers dies a Espanya per recuperar-se de la lesió i iniciar la seva preparació per a la temporada 2020-2021.