L’esportista català de Spainsnow, Quim Salarich, s’ha imposat a tots els seus rivals després d’una primera mànega molt sòlida en què s’ha col·locat en primera posició i ha administrat de manera intel·ligent la seva diferència per acabar conquerint la primera Copa d’Europa FIS. El basc de Spainsnow, Juan del Campo, ha finalitzat a la sisena posició definitiva en una molt bona segona mànega que li va permetre escalar llocs. Per part seva, Aingeru Garay, no va poder acabar la prova.

Quim Salarich (FCEH-LMCE) ha aconseguit la seva primera victòria a la Copa d’Europa al SL de Levi (FIN) demostrant així que és un autèntic especialista i que està acabant la temporada en un bon estat de forma preparant ja la següent i exigent campanya de Copes del Món. L’esportista català de Spainsnow ha brillat amb llum pròpia per adjudicar-se aquesta prova on hi havia noms destacats habituals de la Copa del Món com Tanguy Nef (SUI), Sandro Simonet (SUI), Marc Digruber (FRA) o l’altre esportista de Spainsnow , Juan del Camp (NKEF-EURO).

El corredor de l’equip Rossignol ha realitzat una sensacional primera mànega col·locant-se a la primera posició amb un registre de 52.11 traient el seu competidor més immediat, el suís Tanguy Nef a +0.45. Altres grans noms com Sandro Simonet s’han quedat a +0.64 de Salarich, en quarta posició i el basc Juan del Campo ha conclòs la primera baixada lluny del cap en 14a plaça a +1.40 de Salarich.

Estic molt content amb la meva primera victòria a Copa d’Europa després de 4 podis. Molt feliç pel resultat i ara a les finals de SL de Copa d’Europa del 14 de març a Narvik, a Noruega

A la segona mànega el català comptava amb una gran diferència que havia d’administrar de manera intel·ligent per aconseguir la seva primera victòria en una Copa d’Euro de SL. El seu rival més gran en aquesta instància, el suís Nef, va fer els deures i es va col·locar primer provisionalment però Salarich encara faltava per baixar i demostrar el gen guanyador que té i que és un autèntic especialista en aquestes fases. L’esquiador de Rossignol no es va posar nerviós i va baixar de manera sòlida fins a baix arribant a línia de meta primer i confirmant així una victòria històrica per a ell. Va aconseguir superar l’helvètic per +0.17 al còmput global en un pòdium que va completar Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR) a +0.45, que és l’actual líder de la Copa d’Europa.

Amb aquesta victòria, Salarich se situa en 6è lloc a la classificació de l’especialitat de Slalom de la Copa d’Europa amb un total de 270 punts

En arribar a la meta, Salarich ha manifestat que “estic molt content amb la meva primera victòria a Copa d’Europa després de 4 podis. He estat agressiu a la primera mànega ia la segona he baixat d’una manera més intel·ligent per conservar l’avantatge. Molt feliç pel resultat i ara a les finals de SL de Copa d’Europa del 14 de març a Narvik, a Noruega”.

Per la seva banda, el basc de Spainsnow, Juan del Campo, esquiador d’Atomic, no va tenir una gran primera mànega ja que va acabar 14è a +1.40 de Salarich però on sí que va demostrar tot el seu potencial va ser a la segona mànega ja que va aprofitar un millor estat de la pista per marcar el millor temps de tota la segona instància i recuperant un gran nombre de posicions acabant al 6è lloc a +0.96 de Quim. Finalment, Aingeru Garay (NKEF-LVERD), també amb Rossignol, no ha pogut finalitzar la prova disputada la jornada de l’11 de març.

La jornada del 10 de març també va ser molt bona per al combinat espanyol ja que Quim Salarich va fregar la victòria finalitzant en 2a posició just per darrere de Tanguy Nef (SUI). Juan del Campo va classificar en 5è lloc atorgant a tots dos altres bons punts dins d’aquest circuit. Aingeru Garay va acabar al lloc 31.

Amb aquesta victòria, Salarich se situa en 6è lloc a la classificació de l’especialitat de Slalom de la Copa d’Europa amb un total de 270 punts. Juan del Campo ha pujat fins a la 12a posició amb 157 punts. L´actual líder d´aquesta Copa d´Europa és el noruec Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR) amb 397 punts.