Mikaela Shiffrin (25 anys) torna a trepitjar la neu. La gran esquiadora nord-americana que va haver de deixar la competició la temporada passada per la pèrdua del seu pare, ha tingut la surt com ella mateixa diu de poder tornar a entrenar a la neu a Copper Mountain, als Estats Units, amb l’objectiu de recuperar l’hegemonia de l’esquí alpí mundial que va perdre després de la mort del seu pare.

“Hi ha tants atletes que no són capaços de practicar el seu esport en absolut, tanta gent que encara gairebé no és capaç de sortir fora, sé quina sort hem tingut fins i tot una mica d’entrenament de neu les darreres dues setmanes. Moltes de les nostres nacions competidores han tingut accés a l’entrenament a la neu durant l’últim mes i continuaran tenint que durant l’estiu a les glaceres i encara n’hi ha que encara han de tocar. Els seus esquís i és possible que no tinguin l’oportunitat fins a la tardor o l’hivern, així que estic increïblement agraïda per estar entre els que heu pogut fer clic als meus esquís durant tot el temps. Vull enviar un enorme GRÀCIES a Copper Mountain i als equops d’snowboard i esquí alpí nord-americans per unir esforços i fer un esforç tan gran perquè aquest camp sigui tan productiu per a tots els implicats, mantenint-nos segurs i sans. Tenint en compte tot el que està passant al món, és absolutament increïble que fins i tot això passi i no ho donem per fet. Gràcies 🙏❤️ (🎶 Kerala- Bonobo)”, deia l’esquiadora d’Atomic a Instagram.

View this post on Instagram

There are so many athletes out there who are not able to practice their sports at all, so many people who are still hardly even able to get outside, so trust me I know how lucky we were to get even a little bit of training on-snow the past two weeks. Many of our competing nations have had access to training on-snow over the last month and will continue to have that throughout the summer on the glaciers, some competitors were never forced to go off-snow at all, and still some have yet to touch their skis and may not have the chance until the fall or winter, so I am incredibly grateful to be among those who have been able to click into my skis for any amount of time at all. I want to send a huge THANK YOU to Copper Mountain and U.S. Ski & Snowboard for joining forces and putting in such a big effort to make this camp so productive for everyone involved, while still keeping us safe and healthy. Given everything that is going on in the world, it is absolutely incredible that this even happened and we do not take that for granted. Thank you 🙏❤️ (🎶 Kerala- Bonobo )

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin) on

La última cursa que va disputar Shiffrin la temporada pasada va ser el 26 de gener de 2020, el súper gegant de Bansko (Bulgària), que va acabar guanyant.

Tot i estar fora de les pistes molts dies i de no poder disputar moltes competicions, Mikaela va finalitzar segona de la general de la Copa del Món, segona a l’eslàlom, tercera al súper gegant i cinquena al descens.