Després de les fortes nevades dels últims dies, els millors riders del món es veuran les cares el pròxim 28 de gener en la segona edició del Freeride World Tour (FWT) que tornarà a dur a la cara nord-oest del Baciver a 50 esquiadors i snowboarders entre els quals es troben els espanyols Aymar Navarro, Abel Moga i Eli Marina.

El proper 28 de gener de 2023, si les condicions meteorològiques ho permeten, un dels millors espectacles dels esports d’hivern torna a recalar a Baqueira Beret per segon any consecutiu. Efectivament, l’estació de la Val d’Aran i les Valls d’Àneu ha rebut abundants nevades aquesta tercera setmana de gener que han sumat en cotes altes fins a 1 metre de neu de qualitat pols gràcies a les baixes temperatures registrades que han sobrepassat els -15 graus C.

Amb aquesta gran quantitat de neu sobre el terreny el mig centenar de riders que participaran en l’esdeveniment trobaran una immaculada cara nord-oest del Baciver amb una important acumulació del blanc element que els permetrà escollir una àmplia varietat de línies possibles.

La competició tindrà lloc a la cara nord-oest del Tuc de Baciver, amb una altitud al cim de 2644 m i un desnivell de 385 m fins a l’àrea d’ arribada

Si la meteorologia acompanya, l’esdeveniment es retransmetrà en directe a partir de les 12 h del dissabte 28 a través de Teledeporte i RTVE Play, a més en resum diferit tant a Movistar TV com a Esport3. D’ altra banda, també es pot seguir en www.freerideworldtour.com.

La competició tindrà lloc a la cara nord-oest del Tuc de Baciver, amb una altitud al cim de 2644 m i un desnivell de 385 m fins a l’àrea d’ arribada. El terreny és extremadament pendent amb formacions rocoses que combinen sortints amb “couloirs” que permeten una diversitat extrema de línies i trucs.

Els esportistes del FWT 2023, entre ells els Campions del Món vigents Maxime Chabloz (Esquí Homes SUI), Jess Hotter (Esquí Dones NZL), Tiphanie Perrotin (Snowboard Dones FRA) i està pendent de confirmar Blake Moller (Snowboard Homes USA), aniran arribant al llarg de la setmana a Baqueira Beret on entrenaran lliurement a les amplíssimes 2.200Ha de terreny disponible de l’estació exceptuant la zona de competició que es manté tancada i impecable fins al dia de l’ esdeveniment. Això sí, durant el “face-check”, que es farà el dia anterior a la competició, podran estudiar i observar detingudament les línies possibles al Baciver.

En aquesta edició tres riders catalans participaran en la competició. D’una banda la medalla de plata de l’edició 2022 a Baqueira, l’aranès Abel Moga (esquí homes). L’esquiador de Head i que compta també amb el patrocini de Baqueira Beret encara manté molt viu el record del seu assoliment la passada temporada amb un públic entregat. La medalla va significar “un dels millors dies de la meva vida. Va ser una increïble oportunitat baixar el Baciver davant de la família i els amics amb un resultat de podi brutal”, segons va relatar ell mateix en acabar la prova.

Per la seva banda, la barcelonina Elisabeth Marina (Esquí Dones) va considerar, en rebre la wildcard que li permetia participar en l’edició 2023, que era “un honor competir en un esdeveniment FWT a les meves muntanyes. Estic emocionada per poder compartir portilló de sortida amb els millors freeriders del món i vaig a oferir el meu millor esquí”.

També va rebre una wildcard Aymar Navarro (esquí homes). El rider de Les esquiador d’Atomic, que també compta amb el patrocini de Baqueira, torna a l’estació que l’ha vist créixer com a professional amb ganes que aquest any la seva línia sigui igual d’espectacular però amb un final de medalla. Navarro es troba ja recuperat de la lesió que va patir a la brutal caiguda al Bec des Rosses durant l’Xtreme Verbier del FWT22. Amb la seva humilitat característica va manifestar que “No podria estar més agraït a tots pel suport constant que he rebut en els bons moments, i en especial en els més difícils. Gràcies pels vostres ànims, la vostra empatia i la vostra paciència durant aquests mesos en què heu demostrat veritable respecte per tot el que comporta ser esportista professional”.

L’esdeveniment compta amb el suport de Caixabank, Conselh Generau d’Aran, Secretaria General de l’Esport i Activitat Física (EsportCat) de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida i Ajuntament de Naut Aran. Aquest últim amb forta implicació en la competició paral·lela del Freeride Junior Tour que és la base per al desenvolupament d’aquest esport i que es disputarà el diumenge 29 de gener en una zona a definir de l’estació.