Les nevades del cap de setmana permeten al Grup Aramón ser optimistes quant a l’evolució de la temporada

Des de l’obertura de la temporada, el pont de la Constitució, – el dia 3 de desembre Formigal-Panticosa i el 6, Cerler – el Grup Aramón ha treballat de forma intensa per assegurar la neu caiguda i produïda en unes condicions adequades per al esquí.

La meteorologia adversa que afecta l’esquí a tot Europa ha limitat el nombre de quilòmetres esquiables a les estacions del Pirineu i ha impedit que el Grup hagi pogut posar en marxa les estacions de Javalambre i Valdelinares

La meteorologia adversa que afecta l’esquí a tot Europa ha limitat el nombre de quilòmetres esquiables a les estacions del Pirineu i ha impedit que el Grup hagi pogut posar en marxa les estacions de Javalambre i Valdelinares.

Tot i això, en el context d’una situació excepcional, el balanç seria positiu; el treball diari dels equips de muntanya ha permès assegurar l’esquí fins ara i mantenir un nivell d’ocupació turística a les valls del Pirineu que estaria al voltant del 80 per cent fins al dia 4 de gener i una mica més baix cap a la festivitat de Reis, com és habitual.

L’aposta del Grup Aramón per les activitats tradicionals per Nadal, com les baixades de torxes de Cap d’Any i Reis, o l’après ski, que ha tingut una gran afluència al llarg de totes les Festes, han afavorit també aquesta ocupació.

Com explica Antonio Gericó, director general del Grup, “tot i les condicions meteorològiques tan excepcionals que es viuen a tot Europa, Aramón ha aconseguit mantenir els centres hivernals de Cerler i Formigal-Panticosa en unes condicions que han aconseguit subjectar l’ocupació aquests dies ”. A més, assenyala que el calendari d’esdeveniments i après ski pel qual aposta el Grup també ha contribuït perquè molts visitants hagin triat aquestes valls com a destinació.

La previsió meteorològica per als propers dies seria favorable i podria portar les estacions d’esquí i el seu entorn a ampliar el nombre de quilòmetres esquiables i tornar a la normalitat desitjable per a aquesta època de l’any.