La Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) ha aconseguit en 2019 la seva màxima contribució històrica en ajudes directes a esportistes d’hivern. Si l’any passat es va batre el rècord de contribució econòmica amb 200.000 € per al desenvolupament dels esportistes d’hivern espanyols, en el present 2019 s’ha superat aquesta xifra fins a arribar als 240.000 € de valor total d’ajuts directes repartides.

El total de 240.000 € es repartirà entre 41 esportistes diferents de les modalitats de surf de neu, esquí alpí, esquí de fons, freestyle ski, biatló i múixing que han complert els requisits tant en categories absolutes com els joves de la categoria U21.

Part d’aquestes ajudes es corresponen a la distribució d’unes ajudes pròpies que la Comissió Delegada de la RFEDI va reglamentar per complementar els entrenaments d’esportistes amb projecció internacional amb l’ajuda de la convocatòria oferta pel Consejo Superior de Deportes (1%) per a l’entrenament d’esportistes de nivell internacional. Es divideixen en dos grups, aquelles per a esportistes de categoria absoluta i altres especifiques per a esportistes menors de 21 anys.

Addicionalment, el Comitè Olímpic Internacional, a través del seu programa de Solidaritat Olímpica a proposta del Comitè Olímpic Espanyol, ha atorgat altres tantes ajudes gràcies a l’excel·lent resposta que van tenir per part dels esportistes becats durant el passat cicle Olímpic, on tots els becats van tenir bones actuacions en PyeongChang. Igualment segueixen vigents les ajudes a través de les Beques Podium gràcies a l’COE i Telefónica per a esportistes joves amb projecció.

Els esportistes de disciplines d’hivern, també poden acollir-se a les ajudes pròpies que la RFEDI va crear el 2016 que premien els resultats esportius internacionals. Així com a les noves beques creades aquest últim estiu amb les que, mitjançant el Pla Nacional de Tecnificació Esportiva (PNTD) que permet gaudir a mes de 90 esportistes d’allotjament i entrenaments a Casa España (Saas-Fee), forfets d’entrenament a estacions d’esquí espanyoles, pernoctacions en Centres d’Alt Rendiment i altres avantatges que augmenten la quantitat de dies en neu i minoren el cost dels entrenaments i competicions de les famílies dels esportistes i dels programes de tecnificació de les comunitats autònomes i Clubs.