Durant la Copa del Món IPC (Comitè Internacional Paralímpic) de Parasnowboard, que es disputarà els dies 2 i 3 de març a l’estació de La Molina, es competirà per primera vegada en la història de l’snowboard en la modalitat de Dual Banked Eslàlom (DBSL). La modalitat de Banked Eslàlom consisteix a baixar fent eslàlom a través d’una pista en forma de “U”. Aquest recorregut té uns 500 metres de longitud en terreny irregular ple de dubbies (petits salts) i peralts que els esportistes es van trobant a mesura que van realitzant el descens de la pista.

A La Molina s’estrenarà una variant d’aquesta disciplina de Banked Eslàlom anomenada Dual Banked Eslàlom a l’estadi de Torrent Negre on ja fa dies que els serveis de preparació de pistes de l’estació mouen neu per a dissenyar un traçat al nivell de la Copa del Món IPC. En aquesta ocasió l’especialitat es realitza en un circuit creat expressament per fer dubbies i mòduls amb corbes estretes i entrellaçades on els esportistes hauran de descendre-les en paral·lel (cadascun per un traçat idèntic) superant els diferents trams de la pista fins a creuar meta. El repte dels riders és dominar la pista per superar amb gran èxit tots els obstacles que es van trobant al llarg del recorregut, amb l’objectiu d’intentar aconseguir travessar la línia de meta amb el menor temps possible.

La modalitat de Banked Eslàlom va sorgir els Estats Units i enguany fa 30a anys des que es va disputar la primera competició organitzada a Mount Banker. Aquesta modalitat cada vegada hi ha més esportistes que s’uneixen i s’atreveixen a practicar-la i gaudir-la. La principal diferència entre el Banked Eslàlom i el Dual Banked Eslàlom és la manera en el que els corredors realitzen el descens, ja que en el Dual Banked eslàlom són dos els esportistes que realitzen el traçat a la vegada. És una de les modalitats més espectaculars en el món de la neu, es necessita molta precisió i constància però sobretot, el desig de superar aquests nous reptes.

La Molina és la primera estació on es portarà a cap aquesta especialitat de Dual Banked eslàlom en tota la història del World Para Snowboard (WPSB) i al mateix temps també és la primera vegada que es realitzarà en una competició de la Copa del Món (IPC).

Segons paraules de Ted Martin, director de competició de snowboard IPC, s’està treballant perquè el Dual Banked Slalom sigui modalitat de competició per als Jocs Paralímpics de Beijing 2022. Un molt bon auguri per a les aspiracions dels Pirineus per a acollir el màxim esdeveniment esportiu de neu de cara al 2030.