Amb una bona meteorologia, aquest dimecres han començat a l’estació ribagorçana de Boí Taüll, els ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022, i ho han fet amb la prova Sprint, una competició espectacular que ha obligat els esportistes a donar-ho tot des de l’inici. L’equip espanyol ha obtingut un total de sis medalles (tres d’esportistes catalans), on destaca el primer lloc del banyolí Oriol Cardona, que ha demostrat el seu gran estat de forma.

El recorregut ha permès que tot el públic assistent hagi pogut seguir la competició des de qualsevol espai i, per tant, viure en primer pla la gran emoció que sempre desperta la modalitat sprint. L’estació de Boí Taüll ha desenvolupat un bon treball per tenir la zona de competició en les millors condicions.

Totes les categories han disputat la cursa al mateix traçat, excepte la categoria sènior masculina que té un recorregut més llarg. La prova ha començat amb un primer tram d’ascens amb dos diamants (el primer abans de la pujada i el segon enmig de la mateixa) per després treure pells i prosseguir un tram més amb els esquís carregats a l’esquena, abans d’encadenar el tram de transició que precedia la baixada dels participants fins a travessar la línia d’arribada.

La primera ronda de totes les categories ha estat una qualificació individual, sortint d’un en un cada vint segons. Els quarts de final i les semifinals han estat rondes classificatòries on els tres millors continuaven en competició. La final l’han disputat els millors sis esportistes de la categoria.