Diuen que una imatge val més que mil paraules i les imatges del vídeo que va enregistrar un usuari de l’estació d’esquí austríaca de Lech/Zurs el dia de Nadal passat posen els pèls de punta. Al curt vídeo s’aprecia clarament com l’allau va baixant a tota velocitat per la pista, engolint tots els esquiadors que troba al seu pas, davant la incredulitat del mateix esquiador que va immortalitzar el moment. “Oh, Déu meu”, s’escolta de fons que diu.

L’accident va tenir lloc al voltant de les 15.00 hores en terreny obert a la zona de la muntanya Trittkopf, just per sota del telecabina que porta el seu nom, el pic del qual es troba a 2.720 metres. Diversos helicòpters van acudir ràpidament al lloc i rescatistes amb gossos especialment entrenats també estan buscant els enterrats. Segons informacions de la Policia unes 200 persones van participar d’inici a la feina de rescat i per sort passades unes hores totes les persones van poder ser rescatades.

Gràcies a la seqüència gravada amb el mòbil l’equip de rescat va poder fer millor i de manera més precisa la seva feina.