Vols començar a practicar esquí de fons, també conegut com esquí nòrdic, però dubtes entre les tècniques clàssica i de skating? Pots fer servir els teus esquís clàssics per a esquí de skating?

En aquest article de Salomon trobaràs tot el que necessites saber sobre les diferències entre aquests dos esports nòrdics.

LA TÈCNICA CLÀSSICA

L’estil clàssic d’esquí de fons és la disciplina antiga i tradicional d’esquí nòrdic. És fàcil de reconèixer perquè es fa servir la tècnica de el pas alternatiu, en què sembla que estiguis caminant amb esquís. Si estàs començant, l’esquí de fons clàssic és bastant fàcil d’aprendre independentment de la qualitat de la neu.

És millor fer servir esquís amb escates o amb pell, ja que són els recomanats per a principiants perquè permeten que et relliscades més fàcilment per les marques destinades a això. Aquestes marques ja delimitades et permetran descobrir la disciplina de forma segura, i el més important de tot és que estaràs a l’aire lliure.

A mesura que vas progressant en l’esquí de fons, aquest es va tornant més tècnic. Necessitaràs perseverança i precisió per adquirir una tècnica adequada amb esquís menys permissius.

 

LA TÈCNICA SKATING

L’esquí de skating és una disciplina més recent d’esquí de fons, amb origen en la dècada de 1980. La tècnica de skating V1 (alternativa) és similar a el patinatge sobre gel. L’esquí de skating en concret sembla cridar més l’atenció a persones atlètiques i que estan en forma, i que volen entrenar de manera regular. Se sol pensar que l’esquí de skating és més tècnic que l’estil clàssic, però amb perseverança es poden aconseguir altes velocitats i un lliscament sense esforç.

El biatló és una disciplina que combina l’esquí de skating amb el tir amb rifle, i cada vegada atrau més esquiadors.

Actualment, les àrees d’esquí nòrdic estan equipades per al biatló i ofereixen cursos d’introducció per a tot aquell que vulgui endinsar-se en aquest fascinant esport.