Evocar a Miguel Indurain, cinc vegades guanyador del Tour de França, al seu pas pel Col de Peyresourde; baixar des del Pic du Midi (1.700 m); o, gaudir d’un recorregut lúdic inspirat en el model canadenc de Whistler al Bike Park dels Angles, són algunes de les experiències més increïbles i espectaculars que pots viure aquest estiu al Pirineu francès. La Vall de Louron, un altre dels llocs que més itineraris cicloturistes concentra per metre quadrat, estrena circuits de VTT i Gravel Bike, així com la nova app Louron Bike and Trail que et permet localitzar el circuit biker més adequat.


En marxa el Bike Park dels Angles

Fins el 30 d’agost, a més dels caps de setmana de el 5 i 12 de setembre, obre el Bike Park dels Angles (Pirineus Orientals). Amb un desnivell de 500 m i més de 30 km adaptats tant a nivells experts com debutants i accessible amb el telecabina de Les Pèlerins, compta amb nou pistes de descens amb pistes que van de verds fins a una doble negra; tres d’elles ofereixen un recorregut lúdic inspirat en el model canadenc de Whistler; i, una pista North Shore, amb diferents mòduls de fusta.

INFO: 66210 Les Angles. T .: +33 (0) 4 68 04 32 76. contact@les-angles.com I www.lesangles.com

 


Pic du Midi: descendir a més de 1.700 metres d’altitud

Una de les experiències més espectaculars de l’estiu és baixar amb bicicleta de muntanya des del mític pic francès, a més de 1.700 m d’altitud. De l’1 a l’30 de setembre, els ciclistes poden sortir des del Pic du Midi (Alts Pirineus) i gaudir d’un entorn de muntanya únic i espectacular. Dos telefèrics a el dia, reservats per a trenta entusiastes del ciclisme i cada un amb capacitat per a 15 bicicletes o més, si cal, parteixen per torns de matí i tarda. El primer telefèric surt a les 8.50 h del matí i, en el torn de tarda, a les 16.45 h.

Per gaudir d’el descens des del pic no cal ser ciclista professional, però si, seguir unes pautes de seguretat i comptar amb l’equip adequat, això és: casc, genolleres, guants i bicicleta de muntanya amb suspensió. Els menors han d’anar acompanyats d’un tutor legal.

Cal destacar que, el 2008, la naturalesa innovadora del descens en bicicleta de muntanya, va fer mereixedor al Pic du Midi del guardó “Les Etoiles du Tourisme”, en la categoria d’esport i aventura. El premi està impulsat per La Maison de la France i la publicació Le Point.

INFO: Oficina de Turisme de Tourmalet Pic du Midi. 65200 Bagnères-de-Bigorre. T .: +33 (0) 5 62 91 94 15. T .: +33 (0) 5 62 95 50 71. info@tourmaletpicdumidi.fr I www.tourmaletpicdumidi.fr

 

Peyragudes: l’estació d’altitud dels bikers

El pròxim 24 d’agost farà un any que es va inaugurar el nou telecabina Skyvall, a Peyragudes (Alta Garona) i l’accés directe i sostenible a l’estació d’altitud preferida pels amants de les dues rodes. El Skyvall disposa de 3 quilòmetres de llarg i una caiguda vertical de 650 metres, que connecta les poblacions de Loudenvielle amb Peyragudes en menys de 10 minuts, contribuint així a el desenvolupament de l’turisme sostenible i harmoniós.

I és que el nou teleféricol reforça l’oferta esportiva ja present i posiciona la vall i l’estació de Peyragudes com l’estació d’altitud per a les pràctiques de muntanya. És el territori nat de el ciclisme, la bicicleta de muntanya i elèctrica, les scooters i com no, de l’Trail running. El Skyvall va obrir el 4 de juliol fins al 30 d’agost, excepte els divendres.

Aquest estiu, a l’arribada de l’Skyvall s’ha creat una nova ruta de mini bicicleta de muntanya per a nadons a l’àrea de joc. S’imparteixen tres cursos educatius per aprendre a realitzar corbes tancades i creus en bicicleta de muntanya, i el Pumptrack per aprendre ciclisme de muntanya abans de sortir a les pistes.

Per la seva banda, el telecadira Privilège -en el vessant de Peyresourde- permet assolir la part alta de l’estació sense esforços. És accessible a tots els públics (infants a partir dels dos anys d’edat i acompanyats per un adult). Romandrà obert els diumenges, dimarts i dijous d’estiu.

A la banda de l’cèlebre Pumptrack, aquest estiu s’ha creat un Pumptrack especial per a nens menors de 10 anys. Una nova i divertida ruta situada al marge de l’estany Genos-Loudenvielle, on els més petits poden divertir-se amb total seguretat en un terreny adaptat a les bicicletes d’equilibri i a les petites.

INFO: Maison de Peyragudes. 65510 Peyragudes. T .: +33 (0) 5 62 99 69 99. info@peyragudes.com I www.peyragudes.com

 

[GALERIA DE FOTOS DEL PIRINEU FRANCÈS A L’ESTIU]


Vall Louron: el destí cicloturista

El pas regular del Tour de França, la Vuelta a España o la Ruta del Sud han convertit Vall Louron (Alts Pirineus) en la destinació cicloturista per excel·lència. Envoltat de carreteres i etapes mítiques com Peyresourde i Azet, els més agosarats baixen cap a Arreau per emprendre llegendaris ascensos com Col de Peyresorde (1.569 m), Val Louron-Azet (1.580 m), Coll d’Aspin (1.489 m); el llegendari Col du Tourmalet; i històriques arribades d’etapa com el Altiport OO7, a Peyragudes, és la destinació cicloturista per excel·lència. Els menys experimentats aprofiten els bells passejos pel llac Genos-Loudenvielle o les petites localitats.

No en va, al desembre de 2019 la Vall de Louron ha estat certificat com “Terra d’excel·lència ciclista”. Amb això, la Federació Francesa de Ciclisme reconeix els esforços realitzats en els últims quatre anys per part de la vall per promoure i millorar la destinació de bicicleta. Així la Vall de Louron forma part de el departament de Vosges i Yvelines, i de localitats com Bourges, Roubaix i Saint Etienne.

La nova app “Louron Bike and Trail”

Vall Louron ha impulsat una nova app que permet localitzar el circuit adequat segons l’activitat que es vulgui realitzar: ciclisme de muntanya, carrera o ciclisme esportiu. Permet estar geolocalitzat al circuit; aporta informació detallada de cada circuit (descripció, nivell de dificultat, mapa, imatges i perfil altimètric); cronometrar en quatre circuits permanents anomenats “Desafiaments” (1 ascens en ciclisme esportiu, 1 circuit de Trail running, 2 descensos amb bicicleta de muntanya VTT). Una balisa a l’inici i una altra, a la fi, permeten registrar el temps de cada participant. Una altra de les novetats d’aquest estiu és que s’ha establert un nou desafiament de bicicleta de muntanya amb el Partner SIX PACK en el bosc de Balestas, al sector de Peyragudes. L’app també integra una funcionalitat de “zona de vigilància” destinada a promoure la convivència i la seguretat entre els diferents actors de muntanya.

 

2 nous circuits cicloturistes a Vall Louron

Aquest estiu, Vall Louron estrena una nova àrees cicloturista amb un total de vuit circuits i cinc rutes de Gravel Bike. Totes dues recorren el territori arquitectònic de la Vall de Louron i les seves famoses esglésies romàniques, perfectes per conèixer als productors locals de formatge, mel o gerds escumoses.

La nova àrea de “Cyclo Sport” reconeguda per la Federació Francesa de Ciclisme, es troba a Loudenvielle, ofereix vuit circuits d’entre 40 i 136 km i permet explorar fins a nou passos pirinencs.

D’altra banda, la Vall Louron ofereix fins a cinc noves rutes per a la pràctica de Gravel Bike, de blau a negre. Una d’elles transcorre en les crestes de Val Louron, una altra entre Peyragudes i Germ; i, les tres restants pel salvatge vall de Bareilles. El Gravel Bike és una disciplina a mig camí entre la bicicleta de carretera i la bicicleta de muntanya. La bicicleta s’assembla a la de cyclosportif, amb pneumàtics més grans i tachonados, perfecta per descobrir magnífics paisatges en pistes de muntanya on l’aïllament és sinònim d’un canvi d’escenari.

INFO: Oficina de Turisme de la Vallée du Louron. 65510 Loudenvielle. T .: +33 (0) 5 62 99 92 00. T .: +33 (0) 5 62 99 95 35. info@vallee-du-louron.com I www.val-louron-ski.com