Tots els integrants de RFEDI es troben en habitacions individuals i estan obligats a l’ús de mascareta dins de les instal·lacions i en els viatges excepte quan realitzen l’activitat física. En paraules del coordinador dels serveis mèdics Mati Szulz, “La sensació que tenim és de seguretat total, al CAR hi ha un protocol clar i marcat de principi a fi. La possibilitat de tornar als entrenaments suposa un èxit tenint en compte les circumstàncies actuals. L’estat físic i mental dels esportistes és molt bo; ens ha sorprès, tenint en compte el període d’inactivitat recent, però han treballat molt bé físicament durant el confinament i això es nota “.

[AQUESTS SÓN ELS EQUIPS NACIONALS DE LA RFEDI PEL PROPER HIVERN]

Normes d’entrenament
Els entrenaments estan limitats a grups d’un màxim de 6 esportistes per cada tècnic. A més, tots ells segueixen normes clares de no compartir material entre ells, i en el cas d’haver de compartir, els tècnics responsables ho desinfecten. Per la seva banda, les sales d’entrenament de CAR (gimnàs i altres), també tenen limitat el seu aforament i obliguen a mantenir les distàncies de seguretat al seu interior. Pel que fa a l’activitat realitzada en exteriors (bicicleta i cursa a peu entre d’altres) el protocol només determina que es respecti una distància prudencial entre els integrants dels equips.

La delegació RFEDI està integrada per 15 esportistes d’alpí, fons i surf de neu i 5 tècnics


Jesús Pérez, responsable de preparació física RFEDI, ha comentat que “ha estat una agradable sorpresa comprovar com la gran majoria d’esportistes han arribat a aquesta concentració en molt bona forma física ja que han seguit els plans d’entrenament durant el confinament demostrant una gran responsabilitat “. El tècnic ha detallat que “amb les dades dels tests físics que estem fent anem a planificar la temporada per als diferents esportistes atenent als seus objectius”.

Des del propi cos tècnic de RFEDI es pren la temperatura cada dia i es pregunta als esportistes pel seu estat i per possibles símptomes. A més, tots ells realitzen els àpats diaris en taules separades per una distància de seguretat i amb un màxim de quatre persones.

Integrants RFEDI a Sierra Nevada
El passat dimarts 23 de juny van arribar els primers esportistes a centre esportiu alt rendiment granadí i progressivament s’han anat incorporat tots els altres fins aquest dijous 25. Actualment, la delegació RFEDI està integrada per 15 esportistes d’alpí, fons i surf de neu i 5 tècnics, entre els que es troben un preparador físic i un responsable mèdic. Estaran al CAR fins al 2 de juliol.