Després d’una desafiant temporada d’hivern 2020-21, el Grup Rossignol està registrant un fort repunt per a l’hivern del 2022 amb un creixement del 28% en l’activitat a tota la seva cartera de marques. El grup francès, que actualment celebra el seu 115è aniversari i els sòlids resultats de Racing, té com a objectiu aprofitar aquest impuls i accelerar-ne la transformació amb més compromisos cap al desenvolupament sostenible, el disseny amb consciència ecològica, el cicle de vida del producte i les solucions de reciclatge. Rossignol llançarà el seu primer esquí altament reciclable a la tardor del 2022.
Amb l’objectiu de desenvolupar un terç de les seves gammes d’esquí a través d’un enfocament d’economia circular i sostenible
Amb un sòlid repunt el 2022, Rossignol anticipa una temporada 2022-23 amb un gran potencial Després de la temporada d’hivern 2020-21 sense precedents en què els telecadires van tancar a França i la major part d’Europa, el Grup Rossignol va aprofitar al màxim la forta recuperació del mercat i la demanda sostinguda dels consumidors de productes outdoor el 2022. Grup està experimentant un creixement a tots els mercats ia la distribució. (+24% a Amèrica del Nord, any rècord, +30% a Europa i +15% a Àsia) amb un fort creixement en equipament d’esports d’hivern (+29%).
Rossignol llançarà el seu primer esquí altament reciclable a la tardor del 2022
Tot i un context geopolític incert i pressions relacionades amb la inflació, la temporada 2022-2023 promet ser molt fort, continuant amb el repunt de l’hivern del 2022. L’entorn de mercat dinàmic també està recolzat per resultats increïbles a Beijing amb un total de 77 podis i 25 victòries, fet que destaca el compromís infrangible del Grup amb la innovació i l’ADN de les carreres.
Accelerar la transformació del Grup Rossignol
Impulsat per aquesta perspectiva positiva, el Grup Rossignol planeja accelerar la transformació del seu model de negoci per incorporar els canvis transcendentals a tot el mercat dels esports d’hivern i outdoor. L’enfocament del Grup ara comprèn les quatre estacions, recolzant els actius entusiastes de l’outdoor i el lifestyle de la muntanya els 365 dies de l’any. Centrant-se en les marques d’esports de muntanya i lifestyle, el Grup està diversificant la seva oferta per oferir experiències multiestacionals i multiactivitats als consumidors finals de tot el món.
Representant l’encarnació del lifestyle i l’esperit de la muntanya, la marca Rossignol també ha experimentat un fort creixement en les gammes de roba i calçat per al 2021-22 (més del 40% d’augment). Les categories de roba i calçat representen actualment el 22% de la facturació anual global de la marca (40% a França). Accelerant la diversificació de quatre estacions de la marca hi ha el llançament de la col·lecció de bicicletes de muntanya Rossignol a principis d’aquest mes i el llançament d’estiu de la seva versió Escaper outdoor.
“Ens complau haver superat aquest període desafiant i saber que la nostra estratègia està funcionant. Aquesta és una recompensa per als equips que es comprometen tots i cadascun dels dies amb passió perquè el Grup segueixi evolucionant cap a un món més sostenible. En aquest sentit, per tal de donar més sentit a les nostres accions futures i orientar el desenvolupament de les nostres activitats, hem definit la raó de ser del Grup Rossignol: “Esculpir moviments de sostenibilitat i potencial humà”. Els desafiaments són significatius. Estem treballant per iniciar aquests moviments i llançarem iniciatives ambientals i socials”, afirma Vincent Wauters, director executiu del Grup Rossignol.
El Grup Rossignol va anunciar el seu programa RESPECT el 2020, una iniciativa de RSE de gran abast amb objectius per reduir la seva empremta de carboni en un 30% per al 2030 i els seus residus industrials en un 40% per al 2025. Sota el lideratge de Vincent Wauters, director executiu des del febrer del 2021, el Grup té com a objectiu enfortir els seus compromisos ambientals i socials i col·locar-los al centre de les principals direccions estratègiques en el futur.
Desenvolupament sostenible: disseny ecològic, reciclabilitat millorada i cadenes de subministrament més curtes
El primer esquí Rossignol amb alt potencial de reciclabilitat, produït a França En el futur, el Grup té com a objectiu oferir més productes dissenyats tenint en compte la senzillesa per oferir un potencial de reciclabilitat més gran al final del cicle de vida del producte.
Destacar aquesta directiva és la introducció del nou esquí Rossignol Essential, dissenyat per ser fàcilment reciclat. Disponible en quantitats limitades a França a l’octubre del 2022, Essential es va desenvolupar utilitzant la quantitat més simple i mínima de matèries primeres: disseny ecològic que incorpora un 62 % de materials naturals reciclats, de base biològica i etiquetats. Gràcies al seu exclusiu procés de fabricació, aquest esquí oferirà una reciclabilitat màxima de més del 75%. Aquest és un estalvi al voltant de 10 vegades més que el nostre disseny dʻesquí clàssic.
Noves solucions de reciclabilitat
Per abordar els desafiaments actuals amb el reciclatge d’esquís i la seva responsabilitat a aquest efecte, el Grup s’ha associat amb MTB. MTB, un actor líder en el reciclatge, ha desenvolupat un nou procés que permet millorar el reciclatge de les construccions d´esquí modernes convencionals, així com, i especialment, el nou esquí Essential de Rossignol. Com a part d´un enfocament de desenvolupament conjunt, dissenyem l´esquí Essential en sinergia i sincronització amb el desenvolupament d´aquest nou procés de reciclatge de MTB. El procés de destrucció, separació de materials i reutilització té com a objectiu reutilitzar la major quantitat de material possible i contribuir a una economia circular i al cicle de vida del producte.
Els materials podrien reutilitzar-se a les indústries automotriu, de jardineria o de la construcció i, en el futur, reutilitzar-se parcialment en nous productes del Grup Rossignol. Dissenyat per MTB, Recycling Box és una eina nova i innovadora per reciclar esquís, botes i bastons i començarà a operar el 2023. Ubicat al cor de la vall de Chamonix, als peus del Mont Blanc, el lloc industrial del Grup a Sallanches jugarà un paper important en aquest enfocament. El Grup té com a objectiu fer del vostre lloc de Sallanches la primera fàbrica d’esquís reciclables del món i un important centre de reparació amb l’objectiu d’estendre la vida útil dels vostres productes. Amb un enfocament continu en una cadena de subministrament curta, el lloc albergarà un cicle complet de producció i reparació, amb operacions de reciclatge a prop de la fàbrica. A nivell mundial, el Grup compta amb un model de cadena de subministrament curta que és únic al mercat a través d’una fabricació i una logística modernitzades centrades a França, Espanya i Itàlia, molt a prop dels principals centres europeus d’esports de muntanya. Cada fàbrica té la certificació ISO 14001 i opera amb energia verda renovable (inclòs Sallanches des de gener del 2023).
Per al 2028, el Grup té previst tenir un terç de les seves gammes d’esquí fabricades aplicant un enfocament d’economia circular i sostenible (augment de l’ús de materials reciclats, una taxa de reciclabilitat més elevada, productes que tenen un menor impacte al llarg del seu cicle de vida…). Altres productes (botes, bastons, roba) també es dissenyaran amb el mateix esperit de simplicitat i reciclabilitat. El Grup pretén que altres operadors del mercat aprofitin i accedeixin a les solucions tècniques de reciclatge desenvolupades pels seus equips i seguirà buscant sinergies amb altres possibles socis i/o iniciatives a totes les etapes del cicle de vida del producte.
“Estem assumint la nostra responsabilitat davant dels desafiaments immensos de preservar el medi ambient. Per exemple, participo personalment a la “Convention des Entreprises pour le Climat”, la convenció empresarial francesa que busca solucions per als problemes del canvi climàtic. També avancem en la construcció d’aliances, actualment amb MTB i altres per venir, en relació amb la gestió del final de la vida útil del producte. Això alimenta la nostra ambició ètica de promoure el desenvolupament sostenible, la inclusió i els beneficis de les muntanyes per a tothom, a través del suport d’associacions com Sport dans la Ville i Share Winter Foundation”, diu Vincent Wauters, director executiu de Rossignol Group.