El president de la Diputació, Joan Talarn, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, van mostrar durant l’acte d’inauguració de Fitur la seva confiança perquè el 2023 el sector turístic de la demarcació de Lleida pugui consolidar els resultats del 2022 i recuperar les xifres del turisme internacional d’abans de la pandèmia.

El sector turístic de la demarcació de Lleida s’ha recuperat amb força durant l’any 2022, després de dos anys de fortes caigudes a causa de l’impacte de la COVID-19 i les restriccions viscudes el 2020 i el 2021.

Els resultats provisionals dels diferents subsectors d’allotjament turístic a la demarcació de Lleida, a falta de tenir les dades del mes de desembre de de l’INE en els establiments de turisme rural, càmpings i apartaments turístics, el balanç ha estat positiu amb gairebé un 3% més de viatgers i un 10% més de pernoctacions que al 2019, un any que es va tancar amb 1.269.212 viatgers i 2.939.808 pernoctacions de turisme reglat en hotels càmpings, turisme rural i apartaments turístics. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, van anunciar aquestes dades durant l’acte d’inauguració de la Fira Internacional de Turisme-Fitur.

“Tot i que encara no podem fer un balanç definitiu del comportament turístic del 2022 quant al nombre de viatgers i de pernoctacions en no disposar de les dades de l’INE de tots els subsectors d’allotjament del mes de desembre, els resultat provisionals  de l’any milloren el nombre de pernoctacions respecte les xifres del 2019, que va tenir un dels millors registres de tots els temps pel que fa a viatgers i pernoctacions”, van explicar. De la mateixa manera, van mostrar també la seva confiança perquè aquest any 2023 el sector turístic de la demarcació de Lleida pugui consolidar els resultats del 2022.

Segons les dades de què es disposen, tots els sectors d’allotjament turístic presenten un millor resultat en nombre de pernoctacions que abans de la pandèmia, si bé no tots han tingut el mateix increment. Mentre el sector d’hoteleria creix un 1%, en relació el 2019, els càmpings han experimentat un increment del 29% i el turisme rural del 32%.

Finalment els apartaments turístics creixen un 16%. En canvi, el turisme estranger es manté per sota de les dades del 2019, amb una baixada estranger d’un 2% en pernoctacions.

En aquest sentit, tant el president Talarn com la vicepresidenta del Patronat de Turisme es van mostrar confiats en que aquest any 2023 sigui el de la plena recuperació del sector pel que fa a les xifres de visitants i de pernoctacions d’àmbit estatal i també quant a la recuperació dels internacionals d’abans de la pandèmia, malgrat l’actual situació de crisi econòmica motivada per la inflació.