Cinc mesos després d’anunciar la retirada esportiva, Astrid Fina protagonitza un documental molt pròxim i emocionant que trasllada l’espectador des de l’inici, marcat per un accident de trànsit, al moment àlgid, la medalla paralímpica de PyeongChang 2018. El documental, dirigit per Marc Galver, es podrà veure en alguns cinemes i, més endavant, en obert a TV3 i aquest divendres es presenta al Caixa Forum.

‘Astrid’ és la pel·lícula que narra la història d’Astrid Fina, una de les millors esportistes paralímpiques espanyoles que, el 2018, va fer història amb la seva medalla de bronze en els Jocs de PyeongChang (Corea del Sud), en els quals es va convertir en la primer ‘rider’ de surf de neu en aconseguir una medalla en una cita d’hivern.

Astrid Fina (Barcelona, ​​1983) es va iniciar en el surf de neu a 2011, dos anys després de perdre el peu dret a causa d’un accident de moto. Un any més tard va entrar en l’equip nacional i el 2014 va fer el seu debut en els Jocs Paralímpics de Sotxi amb un sisè lloc en cros i un diploma. Des de llavors, la rider catalana va experimentar una gran progressió i al Mundial de 2016 va fregar el podi amb un quart lloc en eslàlom i un cinquè en cros. Després de diverses medalles en proves de la Copa del Món durant totes aquestes temporades, el seu gran èxit va arribar en PyeongChang amb un bronze en la prova de cross.

A més, en els Jocs de Corea de Sud també va aconseguir un diploma paralímpic amb el seu sisè lloc en eslàlom.

“Qui m’anava a dir que després d’una cosa tan traumàtic em dedicaria a alguna cosa que mai he practicat, em canviaria la vida tan radicalment ia sobre em faria tan feliç 🔥 Gracies @mgalver per Fer-ho possible, però Deixarme AQUEST record que espero algun dia ensenyar ALS meus nets jejejeje”, escribia l’Astrid al seu compte d’Instagram.