El pilot d’skeleton espanyol Ander Mirambell ha finalitzat en quinzena posició a la Copa del Món celebrada al circuit de gel natural de Saint Moritz (Suïssa). Mirambell no aconseguia entrar al Top15 a la màxima divisió internacional des de desembre de 2016, quan va acabar tretzè al circuit de Lake Placid (Estats Units).

L’esportista barceloní reconeix haver fet “una carrera històrica, encara que especialment en la segona baixada”, en què ha marcat el desè millor temps. Mirambell reconeix que “la neu amb la qual hem llevat avui no ens ha ajudat gens perquè hem obert pista” i, tot i signar el divuitè millor registre assegura que “podríem haver aspirat a una mica més, però un error en la corba Nash- Dixon m’ha perjudicat”.

Vam demostrar que en pilotatge estem entre els millors del món i que el trineu funciona

Per la seva banda, la segona baixada la qualifica com “espectacular, de les millors que he fet en la meva vida, ia més hem tingut la sort de cara perquè la intensitat de la neu ha anat creixent i m’ha fet acabar desè amb una molt bona velocitat punta”. El pilot assevera que “quan estàs competint amb neu fresca sobre la pista has de pilotar diferent. És com quan en la Formula1 hi ha molta aigua sobre el traçat. Et toca ser creatiu i fer coses diferents de les que has estat entrenant prèviament per poder treure-li el màxim rendiment al trineu. En aquestes condicions extremes mai pots repetir la mateixa baixada i toca adaptar-se a la realitat de al moment. El millor és tirar de l’experiència del ilotatge d’aquests últims anys competint a el màxim nivell. I també queda clar que pilotar en l’únic circuit de gel natural de tot el món és una cosa que m’encanta”.

Finalment, també assegura que “vam demostrar que en pilotatge estem entre els millors del món i que el trineu funciona. A més, per sort, a la sortida estem cada vegada millor després dels problemes físics del mes passat. Veníem a lluitar pel Top20 i hem acabat al Top15 venint de la vigesimoquinta plaça de l’any passat. No puc estar més content”.

El circuit internacional es desplaça la setmana que al circuit alemany de Königssee, on la prova de Copa del Món masculina es disputarà el divendres 22 a les 13: 30h.