La celebració de la Copa del Món d’Snowboard Cross (SBX) que es va disputar a Sierra Nevada el 6 i 7 de març de 2020, amb la victòria del rider donostiarra Lucas Eguibar, va produir un retorn econòmic per impacte mediàtic de 13,6 milions d’ euros, segons les conclusions de l’estudi elaborat per Kantar Media.

L’informe assenyala la Copa del Món SBX a l’estació granadina va produir més de 5.700 referències informatives nacionals i internacionals en premsa impresa i digital, ràdio (només Espanya), televisió i xarxes socials amb una audiència potencial de 379 milions de persones a tot el món.


Exceptuant les més de 5.000 referències a l’esdeveniment a les xarxes socials monitoritzades (Facebook, Twitter i Instagram), els impactes de la Copa del Món en pàgines webs de mitjans especialitzats i generalistes van ser els més rellevants en gairebé tots ràtios analitzats, amb 361 referències informatives detectades (326 milions d’usuaris) amb valor publicitari de 3,2 milions d’euros.

[GALERIA DE FOTOS: LA VICTÒRIA DE LUCAS EGUIBAR EN IMATGES]

L’esdeveniment va generar 96 notícies en premsa impresa amb una audiència de 14 milions de lectors i valor econòmic de 200.000 euros; les referències en ràdio van arribar a 340.000 oients.

El major retorn econòmic va ser generat per la producció del senyal de televisió. A Espanya, on l’esdeveniment va ser emès en directe per Eurosport, Teledeporte i Andalusia TV, es van generar un total de 36 impactes que van aconseguir a més de 7 milions de teleespectadors amb un valor comercial de 2,4 milions d’euros.

Amb tot, la distribució del senyal internacional va ser tant en directe com en diferit la que major retorn econòmic va significar per a la Copa del Món amb 7,2 milions d’euros. Països com França, Àustria, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Japó, la Xina o Canadà van oferir algun dels productes audiovisuals generats per Sierra Nevada i distribuït per la FIS a través d’Infront.

La Copa del Món SBX Sierra Nevada 2020, que ha significat un fort suport per a les marques Espanya, Andalusia, Granada i Sierra Nevada, va comptar amb el patrocini d’Unicaja Banc, Puleva, Continental, i el suport de Mahalo Poke i Domino, s Pizza.