L’esquiadora de Lles de Cerdanya, Laia Sellés, que ja va guanyar aquest dilluns 8 de gener la prova “Individual” dels campionats Europeus su18, acaba de proclamar-se també campiona d’Europa en la modalidad Sprint en els campionats Europeus que s’estan celebrant a l’estació de Flaine, als Alps francesos.

La primera competició que va guanyar el passat dilluns es considera la prova reina de l’esquí de muntanya, ja que és la més alpina perquè durant una hora aproximadament s’alternen pujades, baixades i trams a peu que a més s’ha disputat en unes condicions climàtiques adverses que van penalitzar a alguns atletes, boira i fred van augmentar la duresa de la cursa.

Laia des de la primera transició fins el final va mantenir una folgat i creixent avantatge, que va arribar a ser de cinc minuts a la meta.

A l’arribada a meta va declarar: “Estic molt contenta amb la carrera en la que he anat de menys a més, mantenint una cadència forta però constant tota l’estona i al final he complert. Estava centrada en fer-ho el millor possible, en baixar i pujar com jo volia i fer les transicions impecables. Al final ho he aconseguit, però el meu primer objectiu és gaudir”.

La prova de Sprint cel·lebrada avui, és una de les modalitats que será olímpica en la propera olimpiada Milano-Cortina 2026, Laia ha guanyat amb superioritat, demostrand un cop més un bon estat de forma que en ocasions la sitúa en temps similars a les millors U20, categoria inmediament superior.

Laia disputarà, aquest dijous i divendres, les altres dues modalitats, Vertical i Relleus Mixtes.

Els títols de campiona d’ Europa es suma als obtinguts durant l’any 2023 en la mateixa categoría sub18: un or i dues plates en el Campionat del Món 2023 a Boi Taüll, un or i una plata en proves de Copa del Món,  a més a més de tres ors al Festival Olímpic de la Juventut Europea.

Laia recentment va ser nomenada Esportista Revelació 2023 pel Comité Olímpico Español.