La FCEH impulsa el SÍ als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030

abr. 23, 2022 | DESTACATS, NOTÍCIES

La Llotja de Mar de Barcelona, repleta de personalitats del món dels esports d’hivern, ha estat testimoni aquest matí de la lectura del manifest en suport de la candidatura que ha de portar els Jocs a Catalunya. L’impuls del vessant esportiu del país, la lluita de problemàtiques globals, la generació d’economia diversificada i el respecte al medi ambient són alguns dels eixos vertebradors.

Un nombrós grup de representants de diferents sectors de l’esport han assistit, aquest matí, a l’acte Els esportistes diem sí, impulsat per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), a la Llotja de Mar de Barcelona. En l’interior d’aquest tresor del gòtic barceloní, ben a prop del mar, s’ha realitzat la lectura del manifest en suport de la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, que tindrà en la consulta plantejada pel Govern de la Generalitat de Catalunya del pròxim 24 de juliol un pas decisiu per al futur del projecte.

+ GALERIA DE FOTOS DE L’ACTE – Fotos: Toni Grases/photoset.es

L’esperit olímpic ha estat el fil narratiu de l’acte, amb tots els valors que comporta i que implica l’esport d’alt rendiment, com el sacrifici, l’esforç, la disciplina, l’honestedat i el treball en equip. L’esport com a motor de vida per arribar als objectius més ambiciosos, que persegueixen els esportistes olímpics presents a l’escenari Ander Mirambell, Alex Puente, Pol Makuri i Gabriel Gorce.

Volem, començant pels esportistes, aquests Jocs d’Hivern a casa nostra. Als Pirineus, a l’Aragó, a Catalunya. Volem aquests Jocs

El president de la FCEH, David Samper, així com el corredor aranès d’esquí alpí, Alex Puente, han estat els encarregats de llegir el manifest, en català i aranès, en suport de la candidatura olímpica i paralímpica, centrada en set punts clau: els esports d’hivern com a cultura de país; la visibilitat de problemàtiques socials globals; la promoció del Pirineu; el turisme desestacionalitzat per generar una economia diversificada; la connectivitat entre la gent del Pirineu; i el respecte al medi ambient. En definitiva, un nou model de Jocs Olímpics d’Hivern.

De cara al 2030 no es pot dir que no hi haurà neu. L’alçada del nostre Pirineu, que és força destacada i ajuda a tenir fred i neu

Un manifest que, com ha ressaltat Samper, ha de contribuir a guanyar votants a favor del sí als Jocs, de cara a la consulta al territori del pròxim estiu. “Volem, començant pels esportistes, aquests Jocs d’Hivern a casa nostra. Als Pirineus, a l’Aragó, a Catalunya. Volem aquests Jocs”, ha emfatitzat el president de la FCEH. Samper també ha destacat que el citat manifest, que des de fa unes poques hores ja es pot llegir i signar a la pàgina web de la FCEH, ja compte amb més de 600 adhesions.

Entre els temes que estan sobre la taula de debat d’aquest projecte, un dels més comentats és l’emergència climàtica existent a escala mundial, que també ha tingut el seu protagonisme a l’acte. “De cara al 2030 no es pot dir que no hi haurà neu”, ha afirmat el meteoròleg de TV3, Enric Agud. “D’aquí a vuit anys podem tenir un clima semblant a l’actual. Hi ha alguns factors que ens ajuden a pensar així, com l’alçada del nostre Pirineu, que és força destacada i ajuda a tenir fred i neu”.

L’acte ha finalitzat amb una copa de cava a la mà, amb què els assistents han brindat i s’han conjurat per reforçar el suport al projecte, i poder gaudir de ben a prop d’uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern el 2030. I a poder ser, amb resultats exitosos per als esportistes catalans.

Tavascan, la joia de la corona

Tavascan, la joia de la corona

Situada a l’extrem nord occidental del Pirineu de Lleida, l’estació d’esquí de Tavascan és una gran destinació blanca per aquells que cerquen un...