S’ha fet justícia al món dels esports d’hivern amb la plata per a Queralt Castellet al halfpipe de Genting Snowpark a Pequín 2022. Es tracta de la primera plata per a Espanya en uns Jocs d’hivern i la rider catalana s’ha fet amb el preuat metall després d’una segona ronda magistral en què ha sumat 90.25 punts.

[LES MILLORS FOTOS DE LA MEDALLA DE PLATA DE QUERALT CASTELLET EN AQUESTA GALERIA D’IMATGES]

Queralt Castellet va volar alt als seus cinquens Jocs Olímpics. La rider catalana va pujar pel cap alt alt en la història del surf de neu espanyol alçant-se amb la 2a posició a la prova de halfpipe surf de neu, disputada dijous 10 de febrer al pipe de l’estació de Secret Garden al Genting Snowpark. El dia es va aixecar fred i assolellat a l’àrea de Zhangjiakou on hi ha l’imponent halfpipe olímpic. Una visibilitat perfecta i un terreny en condicions ideals proposaven una jornada que podia ser històrica per a Espanya. I així va ser.

Amb tot això, m’ha vingut una força, no sé exactament d’on, per treure aquesta segona ronda que tant de temps fa que treballo

La victòria va ser per a la nord-americana Chloe Kim, amb 94.00 punts, seguida de Queralt Castellet amb 90.25 punts i de la japonesa, Tomita Sena, amb 88.25 punts. A la seva ronda de màxima puntuació Queralt s’ha marcat una ronda molt tècnica amb una gran amplitud de trucs. el coping (part més alta del pipe). Amb la seva plata olímpica ja al voltant del coll, la de Sabadell es va mostrar orgullosa manifestant que “després d’aquesta mala primera ronda, m’han vingut tots els nervis, tota la pressió, tots els pensaments de com és d’important això per a mi. I amb tot això, m’ha vingut una força, no sé exactament d’on, per treure aquesta segona ronda que tant de temps fa que treballo”.

Aquesta plata serà una motivació gegant per fer créixer el surf de neu al nostre país

I va afirmar que “aquesta plata serà una motivació gegant per fer créixer el surf de neu al nostre país”. La rider va deixar molt clar que els somnis s’ha de perseguir en comentar que “després de cinc jocs, una vida, una carrera dedicada al surf de neu, dedicada a un somni, aquí ja hi ha la medalla Olímpica. Somio això des de Torí 2006, quan vaig veure les noies al podi i vaig dir, jo vull ser-hi. Tenia 16 anys. Em vaig plantejar aconseguir una medalla i no he deixat de lluitar fins avui”. I va continuar emocionada “la veritat que encara no m’he fet a la idea, és un somni fet realitat, és una cosa que significa i demostra que tot el que es vol es pot, i tot el que és bo costa. Això és una cosa que m’han ensenyat aquests jocs, tot és possible”.

La veritat que encara no m’he fet a la idea, és un somni fet realitat, és una cosa que significa i demostra que tot el que es vol es pot, i tot el que és bo costa

May Peus España, president de la RFEDI, ha afirmat que “el més important és Queralt com a esportista, fa molts anys que lluita i avui l’esport ha fet justícia amb ella, aquesta medalla és el reconeixement al seu esforç, a la seva trajectòria i la seva perseverança” i afegia que “en els seus cinquens jocs Queralt no podia sortir d’aquí d’una altra manera: victoriosa i demostrant al món que Espanya és fort en esports d’hivern i que el surf de neu torna a fer història i torna a posar-nos al medaller. Els esports d’hivern espanyols s’ho mereixen”.

L’esdeveniment s’ha dut a terme al halfpipe de 220 metres de longitud, 22 metres d’amplada -de paret a paret-, una alçada interior de les parets de 7,2 metres i una inclinació de halfpipe de 18º. La de Sabadell ho ha sabut interpretar a la perfecció com ha demostrat en el resultat. La rider, ha fet història, aconseguint la primera plata olímpica a l’Esport d’hivern Espanyol, i la cinquena medalla per a Espanya.

La primera va ser l’or amb Paquito Fernández Ochoa a Slalom, el 1972, a Sapporo. Un bronze de Blanca Fernández Ochoa, el 1992 als Jocs Olímpics d’Albertville, a Slalom. En patinatge sobre gel, Javier Fernández en patinatge sobre gel (RFEDH), també va aconseguir medalla de bronze el 2018 i aquell mateix any, l’snowboarder Regino Hernández a SBX va aconseguir la quarta medalla, tercera de bronze, per a l’esport d’hivern espanyol, tots dos a PyeongChang. I finalment, per tancar el cercle, ha arribat Queralt, aconseguint la primera plata i la cinquena medalla per a Espanya.

Un somni fet realitat Castellet sap què és competir en uns Jocs Olímpics. De molt jove, amb tan sols 16 anys, va debutar a Torí 2006 (ITA), on va finalitzar 26a. A Vancouver’10 (CAN) i a Sochi’14 (COR) va vorejar el top 10 (12a i 11a, respectivament) i a PyeongChang 2018 (Corea del Sud) ja va aconseguir el seu primer diploma olímpic en acabar 7a. Queralt ha arribat a aquests Jocs Olímpics amb molta il·lusió i amb les ales posades després d’una irreprotxable temporada en què ha pujat a quatre podis en les seves quatre participacions (dos bronzes a les Copes del Món FIS de Copper Mountain i Laax i dues plates a els SuperPipes del Dew Tour i X Games).