El 73,3 % dels turistes que contracten activitats de terra, aigua i aire a la demarcació són catalans, mentre que els visitants de la resta de l’Estat suposen un 14 % i la resta són d’altres països
El turisme actiu al Pirineu i les Terres de Lleida suposa una oportunitat per créixer de manera equilibrada i per diversificar l’activitat econòmica, amb un model turístic arrelat al territori i que té en la proximitat, l’autenticitat i la sostenibilitat els seus grans valors. El 73,3 % dels turistes que contracten activitats de terra, aigua i aire a la demarcació són catalans, mentre que els visitants de la resta de l’Estat suposen un 14 % i la resta són d’altres països.
Pel que fa als nivells de reserves d’aigua i de neu per a aquesta temporada, supera la mitjana dels últims cinc anys, cosa que garanteix unes condicions òptimes per a la pràctica d’activitats aquàtiques al territori. A més a més, les pluges dels últims mesos han permès també recuperar la navegació a l’embassament de Canelles i a Mont-rebei i als pantans de la Llosa del Cavall i de Sant Ponç.
229 ofereixen activitats de terra, com, per exemple, trekking, senderisme, BTT o hípica. Unes altres 35 es dediquen a propostes d’aigua, com és el cas del ràfting o el descens de barrancs
Segons l’estudi de la UdL, Lleida és una destinació de referència pel que respecta a l’oferta de turisme actiu. De les 279 empreses, 229 ofereixen activitats de terra, com, per exemple, trekking, senderisme, BTT o hípica. Unes altres 35 es dediquen a propostes d’aigua, com és el cas del ràfting o el descens de barrancs, mentre que les 15 restants ofereixen activitats d’aire com el parapent i el globus aerostàtic.
El gruix dels grups en aquest inici de la temporada de ràfting han estat escolars, que enguany s’incrementaran sensiblement. També es preveu un augment dels clients particulars (grups familiars i d’amics), tant nacionals com estrangers.