Carlos Llerandi, esquiador de muntanya i professor d’esquí, ens dóna quatre consells per guardar nostre material d’esquí de muntanya el millor possible un cop dada por finalitzada la temporada.

Finalitzats els dies d’esquí de muntanya llega un dels moments claus de la temporada, com és el de guardar el material, esquís, botes i pells, de la millor forma més correcta possible subhasta que els tornem a utilitzar, amb la idea que quan així sigui el material estigui en les millor de les condicions possibles. Per això disposem de la veu de l’experiència de Carlos Llerandi, esquiador de muntanya i professor d’esquí.

Perquè els molls de les fixacions dels nostres esquís no pateixin per l’estiu, el millor és bloquejar les fixacions

En aquest sentit, Carlos explica que “el primer que els faria als meus Backand 85 seria netejar les soles -explicació que lògicament es pot aplicar a qualsevol de la resta dels esquís skimo de la col·lecció de Atomic-, ja que habitualment les cues de les pells afavoreixen que els nostres esquís de muntanya s’embruten més ràpid “. Després, “el segon que els faria seria donar-los un encerat, tant si ho fem nosaltres mateixos a casa, com si els portem a la nostra botiga de confiança, cal tenir en compte que sigui un encerat d’estiu, ja que la diferència entre un d’estiu i un altre normal és que en el d’estiu no gratem, així la capa de cera que queda sobre la sola la protegirà de la pols i de la humitat”.

Més, “perquè els molls de les fixacions dels nostres esquís no pateixin per l’estiu, anem a fer de bloquejar les fixacions. Finalment, hem de tenir en compte guardar sempre les nostres taules en un lloc sec i on no els toqui el sol per evitar que es debiliten. Els podem guardar de peu, donem suport contra una paret, tirats a terra, sota un llit, però mai penjant per no forçar el camber de l’esquí .

Guardar les botes sense el botí perquè aquest respiri durant l’estiu

I LES BOTES …
En aquest cas, Carlos Llerandi explica que ell prefereix guardar-les sense el botí, perquè aquest “respiri durant l’estiu. Després, hem de fixar-nos en tancar tots els ganxos de les botes perquè mantinguin la seva forma i conservin el seu índex de flexió i duresa”.

Finalment quedarà el tema de les pells de foca. Per tal de que estiguin en el millor estat a l’inici de la pròxima temporada de neu, “el primer que els faria seria netejar-les, sempre amb dissolvents especials per a esquís, ja que els dissolvents de ferreteria són molt agressius i poden ressecar molt el nostre material . Jo quan competia, també ara, guardava les pells durant l’estiu enganxades una contra l’altra, tot i que hi ha moltes opcions: enganxar penso amb pell, pell ret pell, cada pell guardada de forma independent …, però el que està clar és que no es pot deixar que la cola o la silicona quedin a l’aire, ja que així evitem que es ressequin, facin malbé i segurament no s’enganxin bé la temporada que ve”.