SETAP365 és el nom escollit per la nova societat integrada per ENSISA i EMAP. Els comuns (ajuntaments) de  accionistes que conformen el nou hòlding han registrat el nom que prové de l’enllaç entre les paraules dels històrics camps de neu de Soldeu El Tarter i Arinsal Pal, i de la xifra 365, que fa referència a la ferma voluntat d’oferir activitats de muntanya i de lleure durant tot l’any a les dues estacions. A més, la pronunciació del nom en anglès set up es tradueix en la connotació d’emprendre, fundar o iniciar un projecte.

El 26 de setembre passat les dues corporacions comunals i Crèdit Andorrà van signar un preacord per integrar el 100% de les accions d’ENSISA i d’EMAP. Les negociacions per tancar el pacte entre els socis de SETAP365 avancen a bon ritme i la previsió és que l’acord es rubriqui a finals d’any. Tots dos ajuntaments estan dedicant esforços a exposar el projecte d’integració a la ciutadania a través de diverses reunions sectorials i altres canals de comunicació. Dels contactes que s’han mantingut, un dels punts de més interès ha estat clarificar que cap de les dues societats (EMAP i ENSISA) desapareixeran sinó que hi haurà un traspàs de la gestió i l’explotació a una nova societat, SETAP365.

Les dues societats (EMAP i ENSISA) desapareixeran sinó que hi haurà un traspàs de la gestió i l’explotació a una nova societat, SETAP365

D’altra banda, dos dels aspectes que han rebut una bona valoració són el fet que el pla d’inversions global permetrà fer economies d’escala i que la integració generarà més activitat econòmica a les dues parròquies. La composició accionarial inicial de la nova societat serà un 40,1% per part de Canillo, un 39,7% per part de Crèdit Andorrà i un 19,9% per part de la corporació de la Massana. Un dels objectius aquesta última és ser paritària a la nova estructura empresarial. Per això s’han acordat mecanismes perquè la participació inicial del 20% arribi progressivament fins al 30% en els propers sis anys. Aquesta integració aportarà beneficis significatius, tant en l’àmbit econòmic com en la cohesió del model de negoci, amb l’objectiu de ser més competitius als mercats internacionals, situant Andorra com una destinació de neu top 10 mundial. Justament, els socis de la nova societat conceben aquesta operació com a projecte de país.

La nova aliança històrica entre dos projectes consolidats al sector de la neu d’Andorra afavorirà l’estabilitat futura de les dues societats. Un dels objectius principals de la nova fórmula és dotar les dues estacions d’una oferta més competitiva els 365 dies de l’any.