“Temporada més que complicada. Us trobarem a faltar”, amb aquestes paraules l’estació catalana de Port del Comte s’acomiadava dels seus habituals i potencials usuaris en una complicada temporada marcada per la pandèmia de la Covid-19, que obliga molt abans d’hora a donar per acabada la temporada.

“Gener és el millor mes per a l’estació d’esquí del Port del Comte, al Solsonès. Un diumenge com aquest hi haurien més de 5.000 esquiadors i, en canvi, no s’arriba als 100. El confinament municipal fa que, legalment, només hi puguin accedir veïns de La Coma i la Pedra, de poc més de 250 habitants. Segons ha explicat a l’ACN el director de l’estació, Albert Estella, el confinament municipal ha fet perdre la temporada.

Un fet que, assegura, és especialment greu en aquest cas, ja que és una de les poques estacions privades del país i, per tant, amb menys ajuts. Per això, reclama mesures menys restrictives i que, com a mínim, es permeti la mobilitat a la comarca. “És una llàstima perquè, per neu, és una de les millors temporades”.

Durant les festes de Nadal, l’estació d’esquí del Port del Comte va poder sobreviure gràcies a turistes que s’allotjaven a la zona, i també a la gent de segona residència. Ara però, amb el confinament municipal, només hi poden accedir els veïns del municipi on pertany l’estació, La Coma i la Pedra, de 255 habitants i, molts d’ells, de segona residència. Això els ha arruïnat la temporada que, des de l’estació, ja donen per “perduda”.

I això passa en “una de les millors temporades” pel que fa a la quantitat i a la qualitat de la neu. “Casi cap temporada ha estat com la d’aquest any: un mes amb un metre de neu pols. Podríem tenir oberta tota l’estació oberta i, en canvi, només hi tenim el 10% “, lamenta Estella al web www.ccma.cat.