La nova col·lecció de la temporada d’hivern 22/23 de POC està encapçalada per l’exclusiu Levator Mips, un nou casc amb visor que introdueix una perspectiva alternativa a l’òptica i la tecnologia dels cascos. La col·lecció de la nova temporada inclou una sèrie de productes innovadors, com la Nexal, una màscara totalment nova que presenta una lent cilíndrica i un disseny de muntura únic, una nova protecció, fotocromàtiques i actualitzacions respectuoses amb el medi ambient.

També es presenten una sèrie de noves actualitzacions, com la incorporació de Mips als guardonats cascos de competició de POC, que complementen els colors i els estils de la nova temporada.  En comentar sobre el Levator Mips, el Cap de Producte de POC, Oscar Huss, va dir: “Desenvolupar el Levator Mips requeria un enfocament i un concepte diferents, ja que hi havia cascos amb visor al mercat, i vam poder veure els molts aspectes positius i negatius que ofereixen. Però volíem que l’enfocament del Levator Mips fos a la nostra manera, prenent algunes de les idees disponibles, però aplicant un full completament en blanc al nostre pensament on poguéssim introduir les nostres innovacions i enfocaments. El Levator Mips va sorgir de manera natural del nostre procés de desenvolupament i estem increïblement orgullosos del resultat. És un casc extremadament avançat, en particular a causa de la seva lent única i de la tecnologia de la carcassa, i proporcionarà als esquiadors i snowboarders una nova visió del que és possible”.

La característica més destacada i cridanera del Levator Mips és la seva. Una lent a mida, exclusiva de POC, desenvolupada juntament amb els especialistes en òptica de Carl Zeiss especialment per al Levator Mips. La lent, juntament amb un panell d’EVA elevat al voltant del lateral del casc, proporciona més protecció i crea la silueta familiar d’una màscara, però és de tot menys estàndard. Una zona d’EVA tova a la part posterior del casc ofereix una protecció més gran alhora que afegeix comoditat i funcionalitat. A l’interior del casc, l’encoixinat d’alcàntara brinda més comoditat i experiència sensorial, mentre que la ventilació totalment ajustable permet una ventilació personalitzada, independentment del clima. Entre els detalls addicionals hi ha Mips Evolve, un reflector RECCO®, un interior d’EPP, EPS i EVA, una carcassa d’ABS, un sistema d’ajust de precisió 360° i una sivella Fidlock, així com coixinets per a les orelles desmuntables en dos passos.

La Nexal El Levator Mips estableix la visió de POC sobre el que és possible amb els cascos amb visor, però un altre element destacat per a la nova temporada és la Nexal. A primera vista, semblarà el complement perfecte per a la família de màscares avançades de POC. Però si observeu més de prop trobareu una nova lent cilíndrica amb la tecnologia de lent POC Clarity i una sèrie de detalls únics. El més destacable és el nou disseny del suport inspirat en la guardonada màscara Zonula de POC, per crear un ajustament precís i proporcionar a l’usuari un camp de visió més ampli. A més, la muntura presenta unes cobertes úniques de pinyol zigomàtic que ofereixen a l’usuari més comoditat i protecció. A les versions Comp, que compten amb lents específiques per a competició, la Nexal també té ventilació ajustable, cosa que permet una major gestió del flux d’aire a altes i baixes velocitats. Naturalment, la lent és fàcilment reemplaçable, cosa que permet als usuaris canviar les lents fàcilment i obtenir la millor visió, sense importar el clima.

El més destacat de la temporada Fundada el 2005 a Suècia, la missió de la seguretat de POC es va centrar inicialment a les carreres d’esquí. És un rumb que es manté, i la seva experiència brilla amb la seva línia actualitzada de cascos d’esquí de competició. L’evolució més notable és la integració de Mips a la majoria de models de competició de POC. La família Skull, provada en competició, que inclou l’Skull Dura Comp Mips i l’Skull Dura X Mips, compta ara amb el sistema de seguretat contra impactes Mips Integra. El nou sistema està perfectament integrat i constitueix un component crucial del “Whole Helmet Concept™” de POC per al desenvolupament de cascos. Cada part està dissenyada per treballar conjuntament per millorar el casc complet. Els cascs homologats per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) incorporen ara innovacions com el Race lock, panells deflectors i coixinets extraïbles per a les orelles, i segueixen estant a l’avantguarda de la protecció innovadora en competició.

L‘Artic SL Mips, un altre casc actualitzat amb Mips, també mostra alguns dels nous colors de la temporada amb un degradat influenciat per les carreres que passa d’un rosa fluorescent a un groc aventurina. És una combinació de colors que es pot veure a tota la col·lecció d’esquí, especialment als nous micos de competició júnior homologats per la FIS. Aquests micos també compten amb teixits molt duradors i encoixinat d’escuma integrat als braços, els malucs i les cames, cosa que millora la comoditat en vestir proteccions.
L’actualitzada Loft Parka en un nou groc aventurina cridarà l’atenció, però el que encara és més destacable de la reconeguda Loft Parka actualitzada és la seva sostenibilitat millorada. Dissenyada tant per esquiar com per als dies fora de la muntanya, la Loft Parka actualitzada presenta un nou folre de tafetà 100% reciclat previ al consum. A més, l’aïllament de fibra solta T Core Fill, que proporciona molta calidesa i comoditat, procedeix de material 100% reciclat postconsum. La jaqueta manté la protecció amb una columna d’aigua de 10.000 mm, revestiment DWR lliure de fluorocarbonis i una cremallera impermeable. A la Loft Parka se li uneix la distintiva i molt versàtil jaqueta Coalesce, que també inclou un folre reciclat i un aïllament T Core Fill reciclat postconsum. La protecció de la major part del cos sense afectar la flexibilitat i la comoditat de lusuari és un element fonamental en la seguretat.
Els nous shorts Oseus VPD són el paradigma d’aquest enfocament i compten amb una protecció flexible a les cuixes, els malucs i el còccix. Creats amb una barreja de llana i polièster, els materials usats en la confecció equilibren perfectament la calidesa i la regulació tèrmica amb les propietats de rendiment. A més, estan certificats segons la norma EN1621-1, Nivell 1, i gràcies a l’ús de VPD s’emmotllaran cada usuari amb la seva calor corporal, garantint un ajustament flexible i altament individual. En cas de caiguda, el VPD s’endureix directament en el moment de l’impacte per protegir les zones crítiques i es pot fer servir repetidament.
Per a aquests llargs dies a la muntanya, o per a aquells dies en què el temps canvia constantment, és fonamental tenir la capacitat de garantir una visió òptima en una àmplia gamma de condicions de llum. Per això, POC ha desenvolupat les noves lents fotocromàtiques Fovea i Fovea Mid Clarity, que ofereixen a l’usuari la capacitat de centrar-se en allò que té davant, amb la confiança que la seva visió s’adaptarà a les condicions. En comentar sobre les noves lents fotocromàtiques, la Product Manager de POC, Sofie Berglund, va afegir: “Volíem millorar la sensació visual, l’experiència i la capacitat de reacció de l’usuari davant del perill sense sentir la necessitat de canviar de lents, sinó que continués veient d’una forma natural i perfectament equilibrada”. Una lent fotocromàtica és transparent a interiors i s’enfosqueix automàticament quan s’exposa a la llum solar. És una experiència que s’aconsegueix gràcies a les molècules que recobreixen la superfície de la lent i que s’activen amb la radiació ultraviolada del sol. Això fa que la lent s’enfosqueixi per adaptar-se a les diferents condicions de conducció. Les noves lents fotocromàtiques tindran una VLT (transmissió de llum visible) dentre el 55 i el 13% i cobriran les categories 1 a 3 (que cobreixen el rang de condicions ennuvolades a assolellades).
Altres productes destacats de la temporada Entre les novetats per a la nova temporada també destaquen una gamma de nous estils per a joves i adults, una nova motxilla de competició per complementar la col·lecció de bosses, i màscares POCito per a nens i ulleres de sol de mida mitjana per a adults que busquin muntures lleugerament més petites. En comentar sobre tota la nova col·lecció, el Cap de Producte de POC, Oscar Huss, va dir: Tot i les diverses incerteses del món, hem volgut continuar innovant i centrant-nos en les necessitats de les nostres comunitats. La qualitat de la col·lecció d’aquesta temporada, amb nous dissenys, actualitzacions i un pensament encara més sostenible, és un veritable testimoni de l’impuls dels nostres equips de desenvolupament de productes, Espero que inspiri tots els entusiastes dels esports d’hivern”.