Núria Castán, del team HEAD Snowboards, ha hagut de posar fi prematurament a la temporada de competicions 2022 a causa d’un trencament de lligament del turmell que va patir mentre entrenava al Canadà, abans de competir a la tercera parada del Freeride World Tour a Kicking Horse, on es preparava per a classificar-se per a les Freeride World Tour Finals. Finalment, Núria va competir lesionada, i tot i que va aconseguir una meritòria quarta plaça, es va quedar a les portes de la classificació.

Així doncs, Castán diu adeu a un any de competicions brillant on ha aconseguit un or a la primera parada del Freeride World Qualifier a La Rosière (FWQ 4) i una plata a la primera competició del Freeride World Tour a Baqueira, la qual cosa li va permetre aconseguir una wildcard per participar tota la temporada al FWT.

Ha estat una temporada curta, però intensa, amb alts i baixos, que m’ha servit per a agafar experiència i aprendre

“Ha estat una temporada curta, però intensa, amb alts i baixos, que m’ha servit per a agafar experiència i aprendre. He tingut el millor inici de temporada de la meva carrera i també el final més agredolç. Vaig començar amb molt bons resultats i la wildcard, però aquest trencament de lligament m’impedeix continuar competint en 2022. M’és complicat dir que no podré competir a les finals i intentar tornar al FWT, però després de valorar-ho amb diferents experts hem decidit no forçar més el turmell i recuperar-me amb tranquil·litat per a poder tornar al 100%” va declarar Núria.

La rider ja està centrada en la seva recuperació i en planificar la pròxima temporada, sense deixar de banda el seu treball com a dissenyadora gràfica ni els diferents projectes en els que està involucrada. Núria apareixerà com rider a una pel·lícula que es publicarà a la tardor a diversos festivals de pel·lícules de neu, a més de portar des del desembre mostrant el seu dia a dia a través del programa Temps de Neu de TV3, en capítols que després publica al seu canal de YouTube, on es poden veure els insights del Freeride World Tour, els seus entrenaments i alguns tips necessaris per a practicar freeride. Finalment, Núria participa de manera activa en diferents ONG com Good Karma Projects i Protect Our Winters, dedicades a promoure i conscienciar sobre la necessitat de cuidar del planeta.