Finalitzada l’última Copa del Món classificatòria a Calgary, el patinador de velocitat Nil Llop haurà d’esperar el gener per saber si serà a Pequín. Per la seva banda, Ainoa Carreño debuta a la competició amb un bon paper a la Mass Start.

El somni olímpic de Nil Llop segueix viu, encara que caldrà esperar per conèixer si finalment el jove de 19 anys obté plaça per als Jocs Olímpics del 2022. Aquest cap de setmana passat, el patinador de velocitat ha tancat una exigent Copa del Món de Calgary, on ha estat desqualificat de les dues proves dels 500 metres i no ha pogut millorar la seva millor marca als 1000 metres. Amb tot, Nil serà primera reserva als 500m i segon als 1000 metres, cosa que li deixa opcions per acudir a Pequín una vegada es comuniquin les vacants definitives entre el 17-21 de gener de 2022.

En la primera sortida als 500 metres, Llop havia deixat el crono en 35.21 encara que els jutges finalment el van desqualificar. A la segona mànega va volar fins al 34.64, que el deixava 4t a la cursa de la Divisió B i suposava batre el rècord nacional per tres dècimes, encara que de nou una desqualificació es creuava en el camí.

Tot i aquestes sancions, Nil serà primer reserva de cara als Jocs Olímpics en aquesta distància, amb grans opcions d’acabar a la llista definitiva. A l’única prova dels 1000 metres, bon crono d’1:08.982 per acabar 27è, a penes una dècima de la seva millor marca personal. Com en el cas anterior, Nil Llop manté les opcions d’una plaça olímpica en ser el segon reserva d’aquesta distància.

Per la seva banda, la cita canadenca també va servir per veure el debut d’Ainoa Carreño en una Copa del Món. La patinadora de 20 anys va participar a la Semifinal 1 de la Mass Start, finalitzant 14è amb un temps de 8:15.580.