Hi ha cinc estacions de neu on gaudir del Pirineu francès aquesta Setmana Santa. Cinc estacions on a més d’esquiar pots viure experiències last minute com ara viure en un Black Rock, baixar per un dels tobogans de muntanya més impressionants del món, gaudir d’un hotel a peu de pistes a partir de 21 euros la nit o descobrir un hotel de tan sols 7 habitacions. Visita La Pierre Saint-Martin i Le Somport-Candanchú als Pirineus Atlàntics; Les Angles, als Pirineus Orientals; Cauterets o Piau, als Alts Pirineus i descobriràs la cara bonica dels Pirineus.

1. Admirar la natura des d’un Black Rock, a La Pierre Saint-Martin

Pròxims a la pista du Pescamou, a l’estació de neu de La Pierre Saint-Martin (Pirineus Atlàntics), hi ha l’increïble poblat Black Rock. Es tracta d’acollidors i confortables Pods, una espècie d’allotjament amb vistes, amb calefacció d’estufa de llenya i situat a 1.800 m d’altitud; pensat per gaudir d’unes vistes excepcionals i d’una experiència eco aquesta Setmana Santa. Combina l’allotjament en plena natura, al que es pot arribar amb esquís, amb la bellesa del lloc; les sortides amb raquetes de neu en fer-se fosc entre pins; les sensacions dels banys nòrdics i les saunes a l’aire lliure; i, també, la gastronomia local excel·lent. P.V.P.: 395 € / Nit 2 PAX. El preu inclou: Passeig en moto de neu, sortida en raquetes de neu, bany nòrdic, sopar i esmorzar, una nit en el Black Rock. INFO: Plateau Du Pescamou,

La Pierre Saint-Martin – 64570 Arette I T.: +33 (0)6 95 56 24 49. www.atipiclodge.fr/nuit-insolite-black-rock I www.lapierrestmartin.com

2. Practicar l’esquí de fons a Le Somport-Candanchú

L’estació de fons transfronterera de Le Somport-Candanchú es troba en el cor del parc nacional dels Pirineus i és una de les més assequibles dels Pirineos (10 €, els adults i 6 €, els infants). És una opció excel·lent per gaudir de la natura. El domini té un refugi situat al costat de l’estació, amb capacitat per a 12 persones, que es pot reservar de manera completa o per places, i compta amb dues estances equipades amb dos llits, i unes altres dues més, per a quatre personas.

INFO: lesomport@hautbearn.fr I T.: +33 (0)5 59 36 00 21.

3. Les Angles a vista d’ocell des del Lou Bac Mountain

És una de les atraccions TOP 10 del món. El nou tobogan alpí de Les Angles circula sobre rails que s’eleven en prou feines 1 metre, i per un circuit de boscsos i prats d’alta muntanya d’entre 2.100 i 1.620 metres d’altitud. Les sensacions i les vistes són impressionants; amb punts panoràmics més que aconsellables, amb paisatges excepcionals tant de l’estació poble com de l’altiplà del Capcir. A l’experiència en el nou tobogan mono rail s’hi sumen altres experiències com ara el centre termal Angléo o el Parc Animalier que ofereix l’estació de neu de Les Angles.

INFO: +33 04 68 04 32 76 I contact@les-angles.com I www.lesangles.com

4. Relaxar-se al primer “hostel” dels Pirineus

A peu de pistes, inspirat en els refugis urbans de les principals capitals europees, amb un ambient relaxat i preus assequibles, l’Skylodge és el primer “hostel” dels Pirineus. Es tracta d’un hotel atípic situat a l’estació de neu de Piau-Engaly, als Alts Pirineus que combina comoditat, disseny i hospitalitat. És tota una aventura pels enamorats de la muntanya i l’esquí. P.V.P.: A partir de 21 euros la nit.

INFO: +33 05 87 03 00 87 / www.skylodge.fr/es I www.piau-engaly.com

5. Descobrir els secrets de la vall de Lutour, a Cauterets

Era d’esperar que l’estació balneari de Cauterets fos com una capsa de sorpreses i més encara, hem descobert la història que envolta els deliciosos berlingots des del segle XX. L’estació d’Alts Pirineus guarda grans secrets com ara, La Fruitière. Es tracta d’un hotel de 7 habitacions individuals ubicat a la vall de Lutour, a la ca­rretera del Pont d’Espagne i al costat del parc nacional dels Pirineus i l’estació bonica de Cauterets. La Corinne i en Patxi, t’esperen per fer junts una sortida en raquetes de neu pel llac Es­tom o la cascada de La Raillèr; i, també, per assaborir els deliciosos ous remenats amb bolets porcini, pedrers de xai o truitiflette (gratinat de truita de riu) que en Patxi prepara per dinar.

P.V.P. menú: 23 €. P.V.P. estança: 60 € / adult, 40 € / menor de 10 anys, 20 € / menor de 5 anys. Hôtellerie de la Fruitière Vallée du Lu­tour. 65110 Cauterets. INFO: +33 05 62 42 13 53 I www.hotellerie-fruitiere.csvss.fr/fr I www.cauterets.com