Celia Abad, millor esquiadora aragonesa del moment en la modalitat d’esquí alpí, ha inaugurat la temporada 2022/2023 a Alpe Cermis, Itàlia, després de vuit mesos de recuperació després de trencar-se el lligament creuat el gener passat en una cursa FIS.

Celia torna a la competició debutant en dues curses a Alpe Cermis on, malgrat no haver pogut acabar-les, ho ha donat tot i diu trobar-se en plena forma i molt motivada i optimista pel que ha de venir. Després de rebre l’alta de la lesió, Celia ha fet una pretemporada molt completa enfocada en molt d’entrenament físic combinat amb tres concentracions en neu a Stubai, Àustria.

Els meus objectius aquesta temporada són recuperar al 100% el nivell d’esquí i la confiança que, per sort, ja la recuperem només trepitjar la neu

L’esquiadora de Formigal està preparada per tornar al màxim nivell i afirma que es troba en molt bones condicions físiques. Un bon estat de manera que el motiva i li dóna confiança per començar la temporada amb peu ferm.

“Els meus objectius aquesta temporada són recuperar al 100% el nivell d’esquí i la confiança que, per sort, ja la recuperem només trepitjar la neu” – comenta Celia. A més, amb aquest debut inicia el primer cicle olímpic tenint com a objectiu classificar-se per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2026 a Itàlia. Celia torna estant entre les Top 100 del món de la seva edat i inferiors en la modalitat de Gegant, sent la millor espanyola al rànquing de Gegant de la seva edat i inferiors, Top 30 del món de la seva edat a Gegant, campiona d’Espanya Absoluta a Súper Gegant i amb nombrosos podis en competicions internacionals. Pel que fa a resultats, pretén revalidar el títol de campiona d’Espanya en la modalitat de Gegant, vol aconseguir entrar al Top 30 de Copa d’Europa a mesura que avanci la temporada i col·locar-se entre les millors esquiadores del món de la seva edat.

Pretén revalidar el títol de campiona d’Espanya en la modalitat de Gegant, vol aconseguir entrar al Top 30 de Copa d’Europa

Celia passarà l’hivern a Pozza Di Fassa, Itàlia, amb l’equip Fast Holaluz. També, durant la temporada, realitzarà alguna concentració amb l’equip nacional i anirà amb ells a alguna competició, atès que és al grup de seguiment pel mateix. Celia Abad va començar a esquiar als quatre anys a Formigal, estació del Grupo Aramón, i amb vuit anys va començar a competir. Gràcies a la seva extraordinària progressió, als dotze anys va començar a competir de manera professional.

Dos anys més tard, es va traslladar a Jaca per poder compaginar els estudis amb l’esquí professional; i dos anys després va entrar al Centre de Tecnificació d’Aragó (CETDI) i va començar a competir a nivell internacional. Des de llavors, nombrosos èxits se li atribueixen entre els que cal destacar el seu or el 2021 als Campionats d’Espanya absoluts en la modalitat de Gegant, 9 vegades TOP 4 nacional i internacional el 2020, i tancar la temporada 21-22 entre les Top 100 del món de la seva edat i inferiors (Gegant) i com la millor espanyola al rànquing de Gegant de la seva edat i inferiors.