Va ser més que una trajectòria esportiva en l’esquí alpí, més que una col·laboració reeixida durant un llarg període de temps, més que un capítol en la història: els últims deu anys van marcar una nova era en les curses d’esquí alpí. Una era gloriosa que sempre portarà el seu nom: l’era de Marcel Hirscher.

En els 4.554 dies de bona col·laboració en la Copa del Món d’Esquí Alpí, Marcel, el seu pare Ferdinand i Atomic han establert nous estàndards en termes de professionalisme, rendiment i aplicació de la tecnologia a l’esquí alpí amb els esquís Redster, canviant la visió i la manera d’entendre les proves d’esquí alpí. Mirant cap enrere, cap a l’interior i cap endavant, nosaltres diem: “Adéu, Marcel, i ens veiem aviat!”.

Sempre vinculat a la mateixa marca, Atomic

Marcel Hirscher és l’encarnació del que ha de ser un esquiador professional i va obrir una nova dimensió en els esports d’hivern. És el prototip de com ha de ser un atleta, un esquiador complet, no només per la seva fortalesa física, sinó també per la seva professionalitat i el del seu equip. La forma en què ell i el seu pare, al costat dels equips i responsables d’Atomic, s’han traduït units, han innovat, ha estat un factor clau en la seva història d’èxit. Al llarg de la seva carrera esportiva, Marcel ha estat equipat per Atomic, de cap a cap.

2.000 parells d’esquí 150 parells de botes

Un total de 2,000 parells d’esquís de carreres Redster, especialment fabricats per a Marcel, van ser provats durant la dècada en què ell va governar l’esquí, el que el va portar a guanyar la general de la Copa del Món vuit vegades seguides. Cada parell d’esquís va necessitar sis hores de meticulosa posada a punt per estar a punt per al dia de la cursa. Si bé és possible que no hi hagi esquiat tots els parells, tots estaven preparats per competir si fos necessari. Va començar cada temporada amb 100 parells d’esquís: 40 per gegant, 40 per eslàlom i 20 per a esdeveniments de velocitat. Al llarg de la temporada, sovint es van elaborar esquís addicionals amb les últimes actualitzacions i evolucions de la tecnologia Redster. I si era necessari es creaven en 24 hores. El mànager de carreres d’Atomic Race, Christian Höflehner, recorda: “Marcel, Ferdinand i els nostres homes Atomic, ens desafiàvem i ens empenyíem mútuament. Ens vam comprometre a treballar i tenir cura tot fins al més mínim detall, i això ens va fer reeixits com a equip “.

7h, 17 minuts, 50 segons i 40 centèsimes de segon
Això és el que sumen 10 anys de carrera: 7 hores, 17 minuts, 50 segons i 40 centèsimes de segon d’un dels millors esquiadors del món, que va ser durant vuit anys consecutius l’heroi de les curses d’esquí i el guanyador de la Copa del Món. En 245 curses de la Copa del Món va pujar al podi en 138 ocasions i va aconseguir 67 victòries.
Va veure el nombre verd 1 il·luminar-en l’àrea d’arribada 105 vegades. Va liderar després de la primera mànega en 61 ocasions, va marcar el millor temps 44 vegades en la segona mànega i va guanyar 15 carreres dominant les dues mànegues. La suma de victòria i derrota es fa evident quan sumes tots els marges guanyadors de Marcel en la seva carrera: 51,16 segons. Pot ser que no sembli molt, però ho és, i és tot el que separa els “millors del món”. La seva victòria en el gegant del Mundial de Garmisch de 2015 va ser llegendària, portant-se el triomf per 3,28 segons. L’enorme compromís d’Atomic que hi va haver darrere d’aquesta gesta també va tenir a veure. En les seves últimes 67 curses de la Copa del Món (casualment, el mateix nombre de triomfs), Marcel sempre va creuar la línia de meta, ni una sola porta perduda en les últimes tres temporades.

8 grans Globus de Vidre, 12 Globus Petits i 14 medalles

“El que va fer que Marcel fos un esquiador tan excepcional va ser el seu enfocament en moments decisius: així va ser com va aconseguir reunir una espectacular col·lecció d’exhibicions convertides després vidre i metall preciós”, diu el mànager del departament de carreres d’Atomic Höflehner. L’enorme compromís d’Atomic amb les carreres segurament va contribuir a aquesta col·lecció de trofeus. Vuit grans Globus de Vidre i 12 petits, sis a eslàlom i en gegant, més 14 medalles de 24 carreres en esdeveniments importants: dues vegades medalla d’or i una de plata en els Jocs Olímpics. Amb els seus set títols en els Campionats del Món i els seus quatre medalles de plata, establia un altre rècord més, ja que Marcel es passarà a la història de l’esport com l’esquiador amb més èxit en els Campions del Món. És l’únic corredor d’esquí masculí que va guanyar l’or en quatre edicions consecutives dels Campionats del Món: Schladming 2013, Beaver Creek 2015, St Moritz 2017 i Åre el 2019.

Ara, a pensar en el futur

“Per ara no faré res. Bé, faré les coses per a les que mai vaig tenir (suficient) temps durant la meva carrera. Coses normals “, va dir Marcel en la seva conferència de premsa de comiat. “Ara és molt important per a ell sortir del mode atleta i relaxar-se”, va comentar Christian Höflehner, el seu ‘confident’ des de fa molt de temps. I després d’això? “Veurem què ens espera en el futur. Marcel està ple d’idees i possibilitats, en cas que decideixi alguna cosa relacionada amb l’esquí: hi serem. De moment diem: adéu, Marcel. Gràcies i ens veiem “.