Els fondistes de la Federació Navarra d’Esports d’Hivern han regnat a l’estació oscenca de Candanchú en tècnica clàssica. Un total de 88 dones i homes han participat en aquesta prova en un dia totalment assolellat amb unes bones condicions de neu.

La guanyadora en distància absoluta de tècnica clàssica ha estat la que ja fos vencedora de l’Sprint Iberdrola a Baqueira Beret, la navarresa Irati Cuadrado (FNDI-IRRTZ) amb un temps total de 31:20.5. A la mateixa distància de 10 km han finalitzat en segona i tercera posició, Martina Miquel (FCEH-CENA) amb un registre de 34:38.7 i Alaia Juaristi (NKEF-UZTUR) arribant a meta en 36:12.3.

Per la seva banda, els homes absoluts competien a la distància de 15 km fent tres voltes al circuit FIS de 5 km. Els d’U16 i U14 han disputat la prova en un traçat de 7,5 i 5 km respectivament. Sobre això, Lander Martín (FNDI-IRRTZ) ha tornat al camí de la victòria després del seu excel·lent resultat al Campionat d’Espanya de Llarga Distància a Baqueira Beret on va finalitzar en primera posició.

El navarrès, s’ha imposat també en aquesta prova a la distància de 15 km amb un registre de 40:18.3. En segona posició ha acabat Bernat Gabarró (FCEH-SOPAR) amb un registre de 41:29.3 i tercer Rodrigo Azabal (FADI Aragon-MAYEN) arribant a meta en 43:26.6.