Representants del Govern de la Xina i diversos directors d’estacions d’esquí del districte de Chongli, que depèn de la ciutat-prefactura de Zhangjiakou, van visitar l’estació d’esquí de Masella el passat 18 de desembre. La delegació, encapçalada pel Sr. Wang Biao (màxim representant del Govern a la ciutat de Zhangjiakou i al districte de Chongli) i pels directors de tres estacions de la zona, va estar especialment interessada en les instal·lacions i en establir acords comercials. En aquesta visita internacional va actuar d’amfitrió Xavier Nolla, director de Masella, i d’altres directius de l’estació. Aquesta delegació xinesa, a més de visitar Masella, van aprofitar per conèixer Barcelona (Museu Olímpic, el Barri Gòtic, la Sagrada Família, etc.) i el centre comercial la Roca Village.

(GALERIA D’IMATGES DE LA VISITA DE LA DELEGACIÓ XINESA)

MASELLA, REFERÈNCIA EN LA PRODUCCIÓ DE NEU

El que més va captar l’atenció a la delegació xinesa va ser el conjunt de les instal·lacions de la xarxa de neu de l’estació, ja que a les estacions del districte de Chongli, de clima continental i molt fred, tenen un règim de pluges i nevades amb una mitjana anual per sota dels 500 mm.

Masella, equipat amb neu produïda des de l’any 1994, té una xarxa de neu que és un referent per d’altres estacions. Els gairebé 6 mesos de temporada de mitjana de Masella avalen a l’estació com a referència per la seva moderna maquinària de producció de neu i el posterior treball amb les màquines trepitjaneus.

Els canons i els components principals de la xarxa de neu de Masella són de la multinacional TechnoAlpin, marca amb el quarter general a Bolzano i amb fàbrica a Pequín. Aquesta marca és també proveïdora principal de les estacions del districte de Chongli.

ACORDS AMB LES ESTACIONS D’ESQUÍ DE LA XINA

Les estacions xineses es van interessar, també, en mantenir futurs acords comercials, com l’intercanvi de forfets amb Masella pels clients de temporada. Així, que per la pròxima temporada, es preveu que les estacions del districte de Chongli s’afegiran a la llista de les més de 50 estacions d’arreu del Món amb què poden esquiar els titulars de l’abonament de temporada de Masella. Actualment amb l’abonament de Masella es pot esquiar a Europa, Nord i Sud-Amèrica i Japó. Ara, amb la incorporació de les estacions xineses, s’incrementarà el nombre de destinacions de neu asiàtiques.

LA XINA ACOLLIRÀ ELS JOCS OLÍMPICS D’HIVERN L’ANY 2022

A l’any 2022 Pequín acollirà els Jocs Olímpics d’Hivern. Les subseus principals seran les ciutats de Pequín i els districtes de Yanqing i Chongli. A remarcar, de la delegació que visità Masella, que de cara els JJOO Genting Resort Secret Garden serà la subseu de les proves de Freestyle i de Snowboard.

En el districte de Chongli hi ha les estacions de: Thaiwoo, Genting Resort Secret Garden, Wanglong, Dolomiti (Duolemeide) Mountain Resort, Chongli, Changchengling, Fulong, Cuiyunshan. La zona pionera de l’esquí a la Xina és al voltant de la ciutat de Harbin, però té temperatures extremadament fredes. Les estacions de Chongli tenen una tradició de 20 anys en la indústria de l’esquí i té els dominis esquiables més concorreguts pels esquiadors de Pequín. La zona està a 180 km i a 3 hores en vehicle de Pequín, si bé s’està construint un ferrocarril d’alta velocitat que connectarà Zhangjiakou amb la capital en menys d’1 hora. Segons l’informe de Laurent Vanat, 2019 International Report on Snow & Mountain Tourism, a la Xina l’any 2019 hi ha 742 àrees per la pràctica de l’esquí amb més de 13 milions d’esquiadors, si bé s’espera que amb la popularització dels esports d’hivern amb la celebració dels Jocs Olímpics, hi haurà de cara la propera dècada més de de 1000 estacions, amb més de 40 milions de dies d’esquí. Actualment el número de dies d’esquí venuts a la Xina gairebé arriba als 20 milions.