La taula rodona, protagonitzada pel president de l’EFA, Francesc Mora; el conseller general i president de CISA Group, Carles Naudi, i el president de Grandvalira, Joan Viladomat, ha girat entorn la necessitat de diversificar l’economia i millorar els accessos al país andorrà. Segons Mora, “venim d’un llarg període de pèrdua de competitivitat i aquesta crisi ha de ha de ser un punt d’inflexió per les dinàmiques econòmiques andorranes dels pròxims anys”. Ha recordat que es pot “diversificar l’economia” dins del mateix sector turístic, ja que és una activitat tradicional al país que no desapareixerà. Per la seva banda, Naudi ha apostat per buscar noves vies empresarials com la plantació de cànnabis, “molt més productiva que la de tabac”, o el desenvolupament del ‘blockchain’, que “permetria generar taxes especials que permetrien adoptar un fons sobirà i tenir dividends per a les futures generacions”, segons informa el diari ‘Bon Dia’.

Sobre la mobilitat transfronterera, el president de l’EFA ha estat molt contundent, definint-la com un “estrangulament físic i real al creixement econòmic d’Andorra”. Tal com ha afirmat, “la dificultat per accedir al país fa que quedi cada vegada més lluny” i creu que el problema s’ha d’afrontar “pensant en el transport aeri, de manera real i efectiva”. En relació amb això, Viladomat s’ha mostrat molt esperançat amb el funcionament regular de l’aeroport d’Andorra la Seu. El president de Grandvalira ha avançat que estan mirant d’organitzar “vols que surtin cada divendres i diumenge a diversos punts d’Europa i el món perquè així la gent vingui a esquiar durant el cap de setmana o de dilluns a dijous”.

Ha recordat que el 25% dels seus clients arriben en avió i malgrat que li agradaria que arribessin vols de fins a 280 passatgers, s’ha mostrat optimista amb els que podran aterrar a la Seu (de fins a 70 passatgers). Des de Grandvalira tenen la intenció de començar amb vols amb Madrid i Lisboa, i anar ampliant el mercat, “sent conscients que ens arriba molta gent del Regne Unit i Rússia”. Aquests primers vols, “ens donaran un tast del que podria ser la dinàmica habitual”.

Tanmateix, s’ha mostrat rotundament contrari a la creació d’un aeroport a Grau Roig, assegurant que “per molt que alguns s’entestin, un aeroport no hi cap allà, però no seré jo qui digui que deixin de perdre diners d’aquesta manera”.