Combinar el Freeride amb l’Airboard i les raquetes de neu és una de les activitats més originals que pots practicar a l’estació d’esquí francesa de La Pierre Saint-Martin (als Pirineus Atlàntics) aquesta Setmana Santa. A més de les pistes d’esquí obertes, ofereix aquesta activitat on es combinen les diferents pràctiques esportives.

Es tracta d’enfundar-se les raquetes per accedir a llocs no accessibles amb esquís i descendir amb l’”hidrospeed” inflable. Si La Pierre Saint-Martin ja ofereix panoràmiques espectaculars, imagina’t amb l’Airboard. T’engresques?

L’Airboard és una de les grans idees per gaudir dels descensos en la neu i, més, combinat amb el freeride i les raquetes de neu que et permeten explorar llocs inhòspits en un ressort tan bonic com el dels Pirineus Atlàntics fins al 10 d’abril (si les condicions meteorològiques ho permeten). La Pierre Saint-Martin té pistes adaptades per a aquesta pràctica, a mig camí entre el trineu clàssic i l’hidrospeed o les taules flotants aquàtiques.

Es tracta d’una activitat sense hàndicap; doncs, el domini esquiable de La Pierre Saint-Martin (Pirineus Atlàntics) ha estat guardonat amb el premi de Turisme i Discapacitat i Esports i Discapacitats. I, durant la temporada, acull a moltes persones amb discapacitat i les introdueix en l’esquí manual. Més informació: www.lapierrehandiski.com

Més: Introduir-se en el Geocaching

Terra Aventura ofereix un nou curs de geocaching en la zona nòrdica de La Pierre Saint Martin, que es pot fer amb raquetes de neu i amb els més petits. De molt fàcil accés, permet combinar els coneixements culturals del lloc a la vegada que s’aprecia la bellesa de l’entorn. El darrer tram del camí és impressionant, amb vista als cims.

Més informació: www.pyrenees-bearnaises.com

LA PIERRE SAINT-MARTIN
T.: +33 (0)5 59 66 20 09
T.: +33 (0)5 59 39 98 00
lapierresaintmartin@pyrenees-bearnaises.com

L’Agènce des Pyrénées

Inspirar, entusiasmar i promoure una nova dinàmica del desenvolupament del macís pirenaic francès basat en els seus actius naturals, patrimonials, econòmics i humans, és el propòsit de l’Agènce des Pyrénées creada l’1 de gener del 2021. La nova institució agrupa les regions d’Occitanie Pyrénées / Méditerranée i Nouvelle-Aquitaine, els sis departaments dels Pirineus francesos i totes les estacions de muntanya des del Mediterrani a l’Atlàntic.

Els Pirineus francesos

Patrimoni Mundial de la Unesco, els Pirineus francesos constitueixen la destinació d’hivern en majúscules. Les 45.707 hectàrees de superfície compten amb cims tan emblemàtics com ara el Pic du Midi, Midi d’Ossai o Grand Tourmalet; el circ glacial de Gavarnie; i més de 1000 pistes de neu emblemàtiques i 15 centres termals amb aigües que brollen a més de 30° a l’hivern. Això fa que dels Pirineus francesos, la destinació de l’Ski & Spa.

www.lespyrenees.net