L’activitat física ha d’anar acompanyada sempre d’una bona alimentació, una dieta sana i equilibrada que ajudi a la preparació, el manteniment i la recuperació física després de fer esport. Els experts assenyalen que el perfil nutricional d’alguns aliments resulta més adequat respecte a altres sent el pistatxo, un dels més indicats per prendre després de la pràctica esportiva.

El 46.2% de la població que practica esport, el realitza a l’mínim un cop per setmana explica la Dra. Neus Palacios, cap de Centre de Medicina de l’Esport de el Consell Superior d’Esports i nutricionista d’esportistes olímpics. “Durant una jornada d’exercici intens, el cos perd potassi amb la suor, un paper important en la funció nerviosa i el control muscular de el cos, de manera que perdre-ho, pot conduir al fet que els músculs es debiliten”, assenyala l’experta.

Els fastucs tenen un perfil nutricional molt saludable i, gràcies a la seva composició, són un aliment molt interessant en la dieta habitual dels esportistes

És per això que, si es practica esport habitualment, és important mantenir una dieta equilibrada i seleccionar els aliments de forma acurada. Hi ha aliments que, per tenir unes propietats superiors a altres, són més beneficiosos.

Un perfil nutricional molt saludable

Es fastucs, gràcies al seu valor nutricional, destaquen per ser l’aliment ideal per a la recuperació física dels que practiquen esport de forma habitual. Segons la Dra. Palacios: “Els pfastucstenen un perfil nutricional molt saludable i, gràcies a la seva composició, són un aliment molt interessant en la dieta habitual dels esportistes”.

Els pistatxos són una font de proteïna completa que contribueix a mantenir i desenvolupar la massa muscular. Són rics en vitamina B6, una font de magnesi, folat i riboflavina, que contribueixen a la reducció de l’cansament i la fatiga. També contenen ferro, que contribueix a transportar l’oxigen per tot el cos.

A més, són fàcils de portar i una important font de vitamines, minerals i nutrients per estils de vida actius. Tant si ets dels que fa CrossFit com dels que es desplaça caminant o en bici per mantenir-se actiu els pistatxos poden ser el teu snack natural.

Per a més informació i estudis: AmericanPistachios.org