El FREERIDE als Pirineus segueix bategant després de la nova proposta de ELDORADO FREERIDE a Boí Taüll.

Quan el futur de l’FREERIDE semblava tocat de mort als Pirineus un grup de 27 joves han pogut gaudir de dues jornades autèntiques de neu i muntanya que permeten seguir creient en el relleu entre els riders que ara estan participant en el circ del FWT o el FWQ .

Coincidint amb la vigesimosegunda edició de ELDORADO FREERIDE, el pioner d’aquesta espectacular modalitat als Pirineus, la direcció d’EDF va decidir reinventar la prova i convertir-la en un cap de setmana d’experiència de FREERIDE a Boí Taüll.

[LES IMATGES DE LA TROBADA]

Un total de 27 joves d’entre 11 i 16 anys provinents, principalment, d’Andorra, la Vall d’Aran i Candanchú, han gaudit de dues jornades de formació tant a nivell de seguretat com de competició

L’essència de l’FREERIDE més pur s’ha mantingut aquest cap de setmana a Boí Taüll amb tallers d’autorescat, estat de la neu i molt més coneixement bàsic en muntanya, que són eines clau a l’hora de practicar l’FREERIDE. El moment més esperat per tots ha estat la competició que s’ha repartit en tres categories: noies esquí i nois U16 i U14. Encara que l’esperit no era competitiu tots els riders han donat el millor de si mateixos i el millor ha estat Luis de l’om, que s’ha imposat a la resta de riders tot i ser U14. Àlex Mortés ha estat el millor entre els més grans i Maria Castellví ha guanyat en noies.

La nova aposta de ELDORADO FREERIDE ha estat aplaudida per clubs, famílies i riders que han descobert una nova manera de formar-se i aprendre en muntanya. L’estació de Boí Taüll ha mantingut el seu suport a l’FREERIDE facilitant tot el necessari a l’organització per al correcte desenvolupament de totes les activitats, i ha mostrat la seva satisfacció per aquest cap de setmana i la seva total predisposició per repetir en els propers anys.

Més informació: www.eldoradofreeride.com