La  Copa del Món d’esquí de muntanya es va disputar a Flaine, a la regió francesa d’Arâche-la-Frasse, on es va celebrar la tercera de les cinc proves que composen la competició.

Els esquiadors catalans han tornat a brillar en una prova internacional, destacant l’actuació d’Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) a la prova esprint, amb un or i bronze respectivament, i del júnior Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) amb un bronze a la cursa individual, tal com informa la FEEC en aquest enllaç.

Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) va tornar a ser la millor del combinat estatal amb una cinquena posició que l’afiança encara més en el TOP3 de la copa del món; competició encapçalada per la francesa Axelle Gachet que, a l’igual que la setmana passada a Verbier, s’alçava amb la victòria amb autoritat.

Més discreta va ser l’actuació masculina, amb Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) amb una 30a posició i Pau Coll (Ski Club Camprodon) 46è sènior i 14è promesa. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) es va veure obligat a abandonar.

La millor actuació de la jornada va anar a càrrec dels més joves. Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Ot Ferrer (AE Mountain Runners) van protagonitzar un autèntic frec a frec en una cursa de menys a més, col·locant-se tercer i quart respectivament a la part final del recorregut i que es mantindria fins a creuar la meta. D’aquesta forma Pérez es penja la primera medalla en una cursa individual, mentre que Ferrer aconsegueix per primera vegada classificar-se en un TOP5. Per la seva banda, Marc Ràdua (CEPS Pobla de Segur) quedaria fora de cursa després de patir alguns contratemps durant el recorregut.

Maria Costa (AE Mountain Runners) tancava la brillant actuació dels júniors amb una desena posició.

OR PER CARDONA I PLATA PER A MARTA GARCIA

Si en la prova individual tocava la creu, en l’esprint ha tocat la cara per a un Oriol Cardona que ho ha donat tot per aconseguir la victòria en la gran final i penjar-se la primera medalla de la temporada en la copa del món. Pau Coll i Marc Pinsach no aconseguirien classificar-se pels quarts de final en l’eliminatòria prèvia.

Emocionant també la final femenina, on Marta Garcia es penjaria el bronze a pocs milímetres de l’andalusa Ana Alonso i a tant sols onze segons de la guanyadora, la suïssa Marianne Fatton.

La Copa del Món tornarà el pròxim 20 i 21 de febrer a Itàlia amb doble prova individual i esprint.