Després de la decisió presa per l’Organismo Autónomo Parques Nacionales dependent del Ministerio de Transición Ecológica, de no renovar la concessió d’ocupació de l’estació d’esquí Puerto de Navacerrada, des d’ATUDEM volem expressar el nostre suport a l’estació i total desacord amb aquesta decisió.

Les tres pistes que es vol suprimir (Escaparate, Telégrafo y El Bosque) són les que generen més dies d’esquí en el Sistema Central. Lamentem que aquesta decisió suposi el tancament complet de l’estació i, per tant, de totes les conseqüències que això comporta: abandonament de les instal·lacions, pèrdua de lloc de treball i descens de l’activitat econòmica en els pobles de la Serra.

Amb aquesta decisió, els municipis pròxims, com Cercedilla, Navacerrada, Becerril de la Serra, Rascafría o la Granja de Sant Ildefonso, es veuran afectats per la disminució de turistes, el que es sumarà a la complicada situació provocada per la Covid-19.

El tancament de Puerto de Navacerrada, la segona estació més antiga d’Espanya, suposarà a més una pèrdua per a la tradició i història de l’esquí a Espanya.

Volem destacar que l’activitat de l’estació Puerto de Navacerrada, així com la de la resta d’estacions de ATUDEM, ha estat sempre sostenible i respectuosa amb la conservació de l’entorn natural. En aquest sentit, l’activitat generada per les estacions ha suposat un fre a la degradació ambiental i paisatgística de les zones de muntanya, ja que totes elles es troben totalment integrades paisatgísticament en l’entorn.

Així mateix, volem constatar que Puerto de Navacerrada, no genera una massificació de visitants a la zona, ja que l’estació només obre les seves portes entre 70 i 90 dies a l’any, amb un aforament mitjà de 500 esquiadors, segons dades facilitades a ATUDEM per la pròpia estació.

El tancament de Puerto de Navacerrada,, la segona estació més antiga d’Espanya, suposarà a més una pèrdua per a la tradició i història de l’esquí a Espanya. L’estació no només ha impulsat el desenvolupament d’aquest esport a la zona, sinó que també ha estat l’escola d’alguns dels millors esquiadors del nostre país, com la família Fernández-Ochoa.

Les estacions d’esquí són motors econòmics imprescindibles en les zones de muntanya, ja que són el principal dinamitzador i impulsor de l’hostaleria, restauració, comerços, activitats esportives, turisme sostenible, etc. Des d’ATUDEM ens sumem a la iniciativa #SalvemosEsquíNavacerrada perquè creiem fermament en el paper dinamitzador que té aquesta estació per als pobles de la serra, així com la seva aportació a el patrimoni cultural, social i econòmic de la Sierra de Guadarrama.

POTS FIRMAR DEMANANT EL NO TANCAMENT EN AQUESTA ADREÇA: www.salvemosesquinavacerrada.org