El Govern de la Generalitat estudia la possibilitat de disposar d’uns permisos de mobilitat d’un dia per poder anar a esquiar. Una qüestió que es podria començar a implementar a partir del proper mes de febrer. Assenyala el conseller Tremosa que durant les festes de Nadal les estacions amb els protocols anticovid van poder rebre esquiadors, i no es va registrar un augment de casos.

El confinament municipal ha fet caure més d’un 95% el nombre d’esquiadors, segons les estacions

“Que es pugui fer vida normal en un esport a l’aire lliure com és l’esquí, en petits grups, que es desplacin amb moltes mesures de prevenció fins a la pista. Una manera de mantenir la temporada al mes de febrer, que és un més de setmanes blanques històricament, seria poder fer dies blanca, amb moltes restricciones d’aforament i amb molt de control en el desplaçaments, però ho estem estudiant, pedents de com evoluciona la pandèmia”, deia el titular d’Empresa en una visita institucional a la Seu d’Urgell.

I afegia: “Hem pogut combinar aquest mínim d’activitat, que mantingui llocs de treball, que mantingui el treball dels llocs indirectes perquè això també té un benefici per a la restauració i l’hosteleria, a les restriccions que imposa salut de distància, mans seguretat, mascareta i de vigilar molt perquè aquest virus s’encomana molt i per tant és un cas d’èxit i  m’agrada dir-ho. L’estació de Boí Taüll, que vaig poder visitar,  és un cas d’èxit en la gestió d’una temporada en temps de pandpèmxia