El Govern obliga a desmantellar tres pistes d’esquí alpí al port de Navacerrada per l’impacte ambiental que provoquen en una zona qualificada com “de més valor de la Serra de Guadarrama. Les baixades afectades són el Telègraf, el Aparador i el Bosc, que discorren per zones d’especial protecció i limiten amb el propi Parc Nacional, situat a cavall entre la Comunitat de Madrid i Castella i Lleó, talm com informa ‘Eldiario.es’.

Aquestes tres pistes, ubicades a la part baixa de l’estació d’esquí, ocupen terrenys que pertanyen a l’Organisme Parcs Nacionals gràcies a una concessió signada el 1996 per 25 anys que expira el 3 d’abril. L’Organisme ha decidit que no hi hagi més concessió d’ús per motius ambientals. L’empresa de l’estació ha de desmuntar les instal·lacions i deixar el terreny preparat per a la seva regeneració, segons es va establir en el contracte de 1996. L’estació compta amb quatre pistes a la zona més alta sobre la muntanya de Guarramillas.

 

De moment, la pròpia estació no s’ha pronunciat, ni al seu web ni a les seves xarxes socials.

Una estació que com es pot llegir al seu web té molta història: “A la fi dels anys 40, va néixer una de les primeres estacions d’esquí a Espanya, l’estació de Port de Navacerrada. Un domini esquiable ple d’història i increïbles paisatges, que ha generat una gran afició dels madrilenys per l’esport blanc. L‘Estació d’Esquí de Port de Navacerrada es troba en els termes municipals de Cercedilla i Navacerrada, a la Comunitat de Madrid, i la Granja de Sant Ildefons a la Comunitat de Castella-Lleó. Es pot considerar com a data d’inici de la pràctica dels Esports d’Hivern al Port de Navacerrada l’any 1903, fundant-se el primer Club d’Esquí a 1907.

El 9 d’octubre de 1954 es va crea Transports Aeris de l’Guadarrama, SA (TAGSA), que instal·la el primer Telecadira a 1955: el Telecadira de Guarramillas. L’Estació d’Esquí de Port de Navacerrada és la precursora a Espanya dels cursos de formació de professors i en ella es va provar el 1960 el primer sistema de producció de neu del país. Ja des dels anys 50 l’afluència de públic era massiva, arribant al seu màxim apogeu en la dècades dels 60 i 70. En alguns caps de setmana i festius es van arribar a comptabilitzar fins a 130 autobusos i 7.800 vehicles lleugers, amb una afluència estimada, sobre la base de l’ocupació dels vehicles, de més de 40.000 persones”.