El Pallars Sobirà ha acollit la constitució de la 1a Taula de Treball Permanent a nivell comarcal per tal de treballar de la mà del territori en el camí de creació de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. Sota el compromís d’establir un diàleg permanent i territorialitzar la ja existent Taula de Treball Permanent a nivell nacional, s’ha materialitzat la voluntat d’establir una relació bilateral entre les institucions públiques, teixit administratiu i esportiu i la societat civil.

La reunió, presidida pel Secretari General de l’Esport i director del projecte de la candidatura, Gerard Figueras, acompanyat del President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus Castellarnau, i el coordinador de l’Oficina Tècnica de la candidatura, Ricard Font, ha servit per explicar la situació actual del treball que s’ha portat a terme en els darrers mesos.

Gerard Figueras s’ha mostrat satisfet amb la situació actual del projecte. “El projecte de Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern és un projecte de país que pretén ser elaborat de forma conjunta. Amb la constitució de la Taula comarcal volem obrir les portes a que sigui el propi territori qui posi sobre la taula quines han de ser les prioritats que han de servir a la comarca al voltant d’aquest projecte olímpic”, ha dit. També, s’ha compromès a celebrar regularment la Taula de Treball Permanent del Pallars Sobirà “per tractar tant la part esportiva com tota la part de llegat per a la comarca”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, ha transmès l’aposta per Pirineus-Barcelona 2030: “Els JJOO volem que siguin una oportunitat per a nosaltres”. Així, el diàleg permanent permetrà “ser coneixedors del projecte i poder assolir el màxim consens ciutadà”, ha dit.

La del Pallars Sobirà ha estat la primera de les taules que es constituiran a nivell comarcal i que a partir de gener del 2020 es reproduirà a totes les comarques pirinenques. Amb tot, el projecte olímpic serà una oportunitat pel territori per tal d’accelerar infraestructures previstes i situar projectes que, sense Jocs Olímpics, seria complicat posar sobre la taula, en línia amb les directrius de sostenibilitat marcades pel CIO