Bona actuació dels kaelistas espanyols amb un top-10 i un top-15 en la primera prova puntuable per a la Copa del Món d’Esquí de Velocitat (Speedski). Simone Origone s’imposa en una prova marcada per les inclemències de el temps.

L’italià Simone Origone, antic plusmarquista mundial ha tornada a demostrar la seva classe vencent en la primera prova puntuable per a la Copa del Món a l’estació francesa de Vars celebrada aquest cap de setmana amb un registre de 194,29 km / h, per davant de l’ local francès i tercer esquiador més ràpid de la planeta Simon Billy (193,82 km / h) i el també francès Bastien Montes (193,09 km / h).

Els representants espanyols van tenir una gran actuació. Ricardo Adarraga, que va estar liderant la prova durant mitja hora es va classificar desè amb 185,87 km / h, per darrere de l’britànic resident a Madrid Jan Farrell (186,14 km / h). Juanki Sánchez es va classificar quinzè amb 181,72 km / h. Paris Arroyo va acabar 25 i Álvaro Villanueva es va haver de conformar amb un cinquè lloc (158,89 km / h) en categoria S2 júnior després de patir una ratxa lateral de vent a la primera mànega.

En categoria femenina la sueca guanyadora de la Copa del Món 2019 Britta Backlund es va imposar amb un impressionant registre de 189,98 km / h.

La competició va estar marcada pel vent a ratxes que va obligar a interrompre diverses vegades la competició fins que en el moment de sortir l’espanyol Paris Rierol el jurat va decidir aturar la competició per vent i boira, comptabilitzant els resultats dels que havien realitzat la segona mànega i el rànquing de la primera mànega per als que no van poder completar la segona mànega.

Adarraga va declarar després de la competició:
“Quan arriben el vent i el temps variable les competicions es tornen molt complicades i es converteixen en un desafiament de gestió per al jurat i l’organització, especialment en una pista de les dimensions de Vars. D’una banda, cal preservar la seguretat, de l’altra l’equitat. El reglament permet un màxim de 15 km / h de vent perquè una baixada sigui vàlida. L’organització es va assegurar que en tot moment està regla fos respectada. D’aquí les interrupcions. El que no es pot influir és un cop respectat el límit màxim de vent que un corredor tingui més o menys vent a favor, en contra o lateral, la qual cosa pot desestabilitzar la baixada. Alguns corredors van manifestar el seu desacord amb el discórrer de la màniga. Sent portaveu de corredors vaig estar present en les deliberacions de l’jurat i puc dir que en tot moment es va respectar el reglament. L’KL és un esport sotmès a les inclemències de la meteorologia com ho pot ser la vela. Tots hem d’acceptar el reglament.
Per la meva part estic satisfet. He introduït alguns canvis en el meu material i els resultats són bons. Tinc la sensació que tinc tot sota control, encara que hagi sots i vent. Això és molt bo. Crec que em vaig equivocar amb la cera. Tot i que vaig agafar vent en contra, crec que 2 o 3 km / h més haguessin estat possibles”.

Juanki Sánchez també es va mostrar satisfet amb el seu resultat: “Estic content perquè he millorat el resultat de la primera mànega tot i que vaig agafar una forta ratxa de vent que em va obligar a corregir en plena baixada”.

Paris Arroyo que va tornar a la categoria màxima S1 la temporada passada va venir a la competició per anar adequant-se a les altes velocitats: “Estic satisfet amb una velocitat màxima de 183,59 km / ha la primera mànega. M’he sentit bé. Malauradament la competició es va cancel·lar just quan anava a sortir. Però la seguretat és el primer ”

Les velocistes espanyoles comencen amb bon peu (o esquí) una temporada que veurà la primera competició d’esquí de velocitat (Speedski) a Espanya. Se celebrarà a Formigal entre el 12 i el 15 de març. Es podrien arribar a velocitats de 200 km / h.