L’estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu encara el mes de gener garantint la continuïtat del funcionament de les seves instal·lacions encara que, tenint en compte l’entrada en vigor del confinament municipal de Catalunya, a partir del dia 11 estarà en marxa només el sector de Baqueira.

Després d’un nadal en que l’estació ha dut a terme un estricte control de l’aforament a través de la venda anticipada online dels forfets mitjançant el BaqueiraTICKET i el BaqueiraPASS, el mes de gener i davant les noves restriccions de mobilitat imposades s’ha decidit seguir amb les instal·lacions obertes encara que reduint l’operativa a la zona de Baqueira. Fins al dia 10 de gener estaran oberts els sectors de Baqueira, Bonaigua i Beret i a partir de l’11 només la zona de Baqueira. El motiu és continuar donant servei als residents en el municipi del Naut Aran o les persones que es trobin ja en ell encara que clarament les previsions d’afluència siguin modestes.

Està previst que a paritr del dia 11 de gener estiguin oberts, si les condicions meteorològiques ho permeten, 10 remuntadors que donaran accés a 35 km de traçats i 33 pistes a la zona de Baqueira. Els remuntadors oberts seran TC Baqueira, TSD Mirador, TSD Cabana i a la zona de debutants de 1800 el TQ Rabadà i les dues cintes.

Pel que respecta a la restauració, a Baqueira 1800 funcionarà el Restaurant i la terrassa Bosque. Recordar que les mesures establertes per les autoritats sanitàries limiten els horaris d’aquests establiments de 7.30 a 9.30 i de 13h a 15.30h.

En quant a les botigues, el lloguer i guarda-esquís estarà obert Ski Service 1500, Ruda y Guarda Bosque amb limitacions d’aforament només entre setmana.

L’hotel Montarto romandrà tancat a partir del proper diumenge dia 10 de gener fins a nou avís.

A partir del dia 17 de gener, en què està previst la fi del confinament municipal decretat pel Govern de la Generalitat, l’Estació estudiarà l’obertura de més domini esquiable.

Condicions excel·lents i aforament controlat per Nadal

Les condicions de les vacances de Nadal han estat excepcionals pel que quantitat i qualitat de neu es refereix. Amb un ambient d’estricte hivern, s’han registrat fins a 120 cm de nevades acumulades des del dia 26 de desembre i temperatures mínimes de fins a -16 ºC aquest mateix dia que han permès una qualitat de neu pols durant dues setmanes seguides.

En aquestes condicions, l’Estació ha ampliat gradualment el domini esquiable per a permetre una major distància social passant dels 75 km en la primera setmana de vacances als 128 km oberts per a la setmana de Reis. Amb tot, l’Estació mai ha passat del 50% del seu aforament garantint el compliment dels protocols sanitaris i aplicant un acte-regulació en nom de la salut pública.

El número de forfets a la venda s’ha limitat en funció de diversos factors com són el pla operatiu, les regulacions locals, les condicions meteorològiques i l’històric de visites, entre altres. D’aquesta manera, s’ha estimat el nombre d’esquiadors a acomodar amb un distanciament físic segur.
Compra anticipada online

El sistema de compra anticipada online ha demostrat ser una eina bàsica per a complir amb les limitacions d’aforament pel que es recorda als clients que durant tota la temporada continuarà sent fonamental reservar mitjançant aquest sistema per a assegurar les vacances d’esquí.

Recordar que tenen garantit l’accés els posseïdors del BaqueiraPASS amb recàrrega de temporada (tarifa general) i els clients de venda anticipada de BaqueiraPASS per dies i BaqueiraTICKET que hagin recarregat prèviament online. En les taquilles exclusivament es podran adquirir forfets especials com baby, sènior, passeig i tarda. D’altra banda, seran punt de recollida del suport BaqueiraTICKET. Finalment, tindran garantia d’accés a l’Estació els clients que hagin contractat la seva estada i forfets amb Viajes Baqueira a www.viajes.baqueira.es

Baqueira posa a la disposició dels clients la recàrrega online dels citats suports perquè puguin assegurar les seves vacances d’hivern en cas de restriccions d’aforament a pistes. L’Estació ha vingut informant diàriament a través de la seva pàgina web dels forfets disponibles a la venda per a les diferents dates.

Per a més informació de la recàrrega online: http://bit.ly/ForfaitsOnlineBaqueira