Ander Mirambell inicia oficialment la seva temporada 2020-2021 amb la doble cita inguaural de la Copa Amèrica al circuit de Lake Placid, Estats Units, prevista el dimecres i dijous a les 15h, hora espanyola (9h hora local). Les dues cites formen part de la fase preparatòria per a la present campanya del pilot espanyol, si bé tanquen un interessant repte competitiu, donat l’alt nivell de participants inscrits. Mirambell inicia amb el repte d’estar a la zona alta de la classificació sense descartar les medalles, sobretot després d’uns assajos en els quals ha marcat el seu millor registre personal en el circuit, i també d’acabar d’assumir les sensacions amb la nova reglamentació tècnica, que ha elevat a 5 kg el
pes del seu trineu per estar just per sota dels 120 kg.

El nou codi tècnic ha canviat l’esport, com ja alertava Mirambell fa algunes setmanes, tot i que el pilot català es mostra satisfet i optimista amb el treball realitzat durant els assajos: “Hem marcat velocitats punta molt altes i fins i tot he rebaixat la meva marca personal en el circuit. El trineu està responent molt bé amb el nou pes i els nous reglatges estan
funcionant”. Òptimes notícies també pel que fa a la posada a punt atlètica, que resumeix el pilot català: “La lesió sembla cosa de el passat i, tot i que vaig encara una mica curt de preparació física, intentaré empènyer molt ràpid per augmentar les possibilitats de lluitar per medalla o acabar a la zona alta”.

El repte és majúscul, donada l’elevada categoria d’aquesta Copa Amèrica: “Serà la més dura dels últims anys, amb la inclusió d’esportistes olímpics, d’habituals de el top 10 de la Copa del Món i d’altres que busquen acumular baixades aquí de cara a la pròxima cita mundialista. els principals favorits són els xinesos Wengang Yan i Wenqiang Geng, seguits dels Estats Units, que juga a casa, de l’antic esportista nord-americà Nathan Crumpton, ara competint sota bandera de Samoa, els bessons australians timmings i l’alemany Rosenberger. Es pot dir sense por a equivocar-nos que és una “Copa de l’Món B ‘”.

A més dels rivals, aquesta Copa Amèrica obligarà a tenir un ull posat en la meteorologia, en particular en les temperatures durant la competició, que determinaran l’elecció de fulles i la posada a punt de l’trineu. En aquest sentit, s’estima que els registres passaran d’una mitjana de -15 a -20ºC durant els entrenaments a -3 i -7ºC.

Més informació: www.andermirambell.com