El pilot de skeleton Ander Mirambell ha aconseguit la classificació per als seus quarts Jocs Olímpics després d’haver finalitzat avui en vint-i-quatrena posició a l’última cita puntuable de la temporada, la Copa del Món que s’ha celebrat al circuit de gel natural de Saint Moritz (Suïssa). Mirambell estarà a Beijing 2022 després d’haver participat a Vancouver 2010, Sochi 2014 i Pyeongchang 2018, convertint-se a més en el primer espanyol a sumar quatre Jocs Olímpics en esports de gel.

L’esportista barceloní feia la competició amb un ull posat en l’evolució dels seus competidors de Romania, Israel, el Japó i el Canadà, amb qui es jugaven les dues últimes places per estar a Beijing 2022. Després d’un error a la sortida que li ha llastat al darrer lloc al segon punt cronometrat, Mirambell ha realitzat una baixada espectacular, on ha anat remuntant posicions i temps perdut amb els seus perseguidors i ha aconseguit marcar la millor velocitat punta al revolt final, la dedicada al Marquès de Portago, on ha fregat els 140km/h (139,9km/h), aconseguint la velocitat punta de la pista més alta de la història, per entrar en vint-i-quatrena posició.

En aquesta competició ha finalitzat per davant de tots els seus rivals en el seu camí cap als Jocs, a excepció del representant de Romania, que en no ficar-se a la segona mànega tampoc ha pogut superar l’espanyol al rànquing final. Mirambell reconeix que “si mirem quinze anys enrere quan comencem aquesta aventura és una passada veure que estaré als meus quarts Jocs Olímpics. No m’ho hauria cregut mai. Ara portem més de 90 Copes del Món, he guanyat dues vegades la general de la Copa Amèrica i aquest any he estat subcampió… Crec que segueixo vivint un somni”.

Si mirem quinze anys enrere quan comencem aquesta aventura és una passada veure que estaré als meus quarts Jocs Olímpics. No m’ho hauria cregut mai. Ara portem més de 90 Copes del Món, he guanyat dues vegades la general de la Copa Amèrica i aquest any he estat subcampió… Crec que segueixo vivint un somni

Sobre la carrera d’avui afirma que “ha estat una pena l’error entre la corba 1 i la 2 i fer una sortida lenta ja que arribo amb 2 quilos menys pel cóvid ​​que vaig agafar per Nadal, i això m’impedeix estar amb tot a la sortida i la preparació al gimnàs”.

D’altra banda, també assegura que està “molt orgullós de la segona meitat de la baixada, ja que comencem la setmana molt malament on hem tingut dos dies amb velocitats punta inferiors a les de les noies. Ens fem servir a fons per solucionar-ho, encertem amb la femella correcta i marxem d’aquí amb la que m’han dit que és la major velocitat punta de la història del circuit al revolt de Portago a tocar dels 140km/hi tan sols a 14 centèsimes del Top20 ia quatre dècimes del Top15”.

L’esportista barceloní agafarà el cotxe per tornar a casa demà dissabte i començar a preparar una nova cita olímpica de la qual espera que sigui “una nova oportunitat per ser competitius i demostrar on podem arribar als meus 38 anys”.