El 25 i el 26 de març de 2021 es disputarà el Campionat d’Espanya Audi absolut a l’estació catalana d’Espot i del TOP CAEI FIS Campionats d’Espanya Audi de les categories O21 / 18 els dies 27 a el 28. En aquest esdeveniment es donaran cita els millors esquiadors espanyols tant homes com dones.

L’estació catalana, situada al Pirineu de Lleida i propietat de FGC, acollirà les proves d’eslàlom (SL) previstes per al divendres 26 i diumenge 28, i el gegant (GS) que serà el dijous 25 en el Campionat d’Espanya absolut i el dissabte 27 en el Top CAEI FIS.

Els esportistes de l’equip alpí nacional de la RFEDI seran presents a la competició: Juan del Campo (NKEF-EURO), Joaquim Salarich (FCEH-LMCE), Adur Etxezarreta (NKNF / FNDI-ESQNV), Albert Ortega (FCEH-LMCE), Aingeru Garay (NKEF-LVERD), Alex Puente (FCEH-CAEI), Mireia Vázquez (FCEH-GRANUEC), Arrieta Rodríguez (FCEH-CEVA) i June Garitano (NKEF-IRIMO).

Els últims Campionats d’Espanya Absoluts es van disputar la temporada 18-19 a Baqueira Beret , a que la passada 19-20 no van poder celebrar-se a causa de la pandèmia. A l’estació aranesa Aingeru Garay es va endur la victòria del gegant en la segona mànega després de vèncer a Albert Ortega per tan sols 8 dècimes, per la seva banda, Núria Pau es va alçar amb la victòria tant de l’eslàlom com del gegant femení.

En l’eslàlom masculí va ser Alex Puente qui va aconseguir el primer lloc per davant d’Ortega que va ser segon de nou. Aquesta competició estarà coorganitzada per la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), el Club Aranès d’Esports d’Iuèrn (CAEI) i la pròpia estació d’Espot de el grup FGC.

Calendari competició:

Dijous 25 de març:

Campionat Espanya Absolut – GS Dones i Homes

Divendres 26 de març: Campionat Espanya Absolut – SL dones i Homes

Dissabte 27 de març: Top CAEI FIS – Campionat Espanya O21 / 18 – SL Dones i Homes

Diumenge 28 de març: Top CAEI FIS – Campionat Espanya O21 / 18 i Ct. Espanya CIT – GS dones i Homes

Amb totes les mesures de seguretat

El protocol covid19 establert per CSD, reforçat amb l’adaptació realitzada per la RFEDI a esports d’hivern, juntament amb la normativa establerta per ATUDEM ha estat utilitzada amb èxit rotund en totes les competicions de la temporada 20/21. Entre les restriccions a seguir en el terreny esportiu, està l’obligatorietat de realitzar un control de temperatura als inscrits abans d’accedir a l’estadi de competició.

A més, és obligatori l’ús de mascareta, excepte en el moment de competir quan els esportistes han de guardar abans de sortir i se la col·loquen un cop creuada la meta abans de deixar de recinte acotat de meta. A part d’aquestes restriccions per a organitzadors, públic i esportistes, tampoc es poden superar les aglomeracions de més de 10 persones. Un altre dels requisits permanents és la distància mínima de seguretat (1’5m.) Entre tot el personal present en la competició inclòs el públic. Per al lliurament de premis es recomana un podi ampli de 1’5m. per calaix i que només acudeixi 1 representant per club. Es suggereix que el lliurament de premis es realitzi a l’aire lliure.